Delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, zajedno sa predstavnicima sindikata, posetila je Ustanovu za smeštaj starih lica „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu, povodom epidemiološke situacije izazvane korona virusom, gde je konstatovano da je situacija pod kontrolom.

Dejan Marković, direktor Ustanove za smeštaj starih lica „Gvozden Jovančićević“ istakao je da je situacija pod kontrolom.

Delegacija Ministarstva za rad, posetila Ustanovu za smeštaj starih lica "Gvozden Jovančićević" u Velikom Popovcu (VIDEO) 39774
Foto: minrzs.gov.rs

„Klinička slika korisnika i zaposlenih je blaža, njihovo stanje je stabilno. Postupamo u skladu sa instrukcijama Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i po savetima epidemiologa. Posete su zabranjene od februara najpre zbog gripa a zatim i zbog korona virusa. Imamo zaštitnu opremu i sve što je neophodno”, rekao je direktor.

Predsednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti Mirjana Veljović, istakla je da se nada da će epidemija virusa COVID-19 uskoro početi da jenjava.

„Mogu da potvrdim da je 80 korisnika zaraženo u ovoj Ustanovi te se nadamo da ovaj broj neće rasti. Kada je reč o zaraženima među zaposlenima, u pitanju je mali broj, situacija je pod kontrolom“, objasnila je Veljović.

Delegacija Ministarstva za rad, posetila Ustanovu za smeštaj starih lica "Gvozden Jovančićević" u Velikom Popovcu (VIDEO) 39774
Foto: minrzs.gov.rs

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoran Savić rekao je da u Ustanovi radi dovoljan broj zaposlenih, da svi raspolažu dovoljnom količinom zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava.

“Od strane rukovodstva preduzete su sve preventivne mere kako bi zaposleni bili što bezbedniji na svom radu a u interesu korisnika ove ustanove“, zaključio je Savić.

Ministar Đorđević je rekao da je ovo još jedna u nizu poseta ustanovama za smeštaj korisnika u sistemu socijalne zaštite u cilju sagledavanja situacije i pružanja podrške i pomoći.

“Situacija je pod kontrolom, nema bojazni da će se stvoriti žarište, kao što to neki mediji plasiraju sa željom da uplaše javnost. Obolelima je pružena adekvatna nega, a javnost će biti, kao i do sada, pravovremeno informisana o tome kako napreduje zdravlje zaraženih“, objasnio je Đorđević.

Povodom spekulacija pojedinih medija da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja krije podatke o broju preminulih od virusa COVID-19, ministar Đorđević je još jednom podsetio na koji način resor kojim rukovodi o tome izveštava javnost.

Delegacija Ministarstva za rad, posetila Ustanovu za smeštaj starih lica "Gvozden Jovančićević" u Velikom Popovcu (VIDEO) 39774
Foto: minrzs.gov.rs

„Ministarstvo svakodnevno uz izveštaj o epidemiološkoj situaciji koji šalje Kriznom štabu i Ministarstvu zdravlja, dostavlja Ministarstvu zdravlja izveštaj o svim slučajevima koji postoje u ustanovama, ne samo kada je u pitanju COVID-19, već i o stanju svih korisnika i u skladu sa tim Ministarstvo zdravlja ažurira podatke i vodi evidenciju“, objasnio je Đorđević.

Kako je istakao ministar Đorđević, Ministarstvo na čijem je čelu i Ministarstvo zdravlja rade svoj posao odgovorno, što će nastaviti i ubuduće.

Đorđević se zahvalio predsednicima Sindikata i najavio da će nastaviti sa obilaženjem Ustanova u sistemu socijalne zaštite sa ciljem da ovaj sistem funkcioniše na najbolji mogući način.

Poseti su prisustvovali Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, posebni savetnik ministra Ana Đokić, viši savetnik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Jovana Vazura, inspektor socijalne zaštite Ana Vukmirović, predsednica Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti Mirjana Veljović, predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoran Savić i direktor Ustanove za smeštaj starih lica „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu Dejan Marković.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments