Posle 14 godina bekstva uhapšen na Krimu

Hronika Vesti

U Sevastopolju uhapšen Slaviša Karabašević po poternici za ubistvo Nemca. Sudilo mu se za smrt Elvisa Žeželja i prevaru njegovog prijatelja za 7.000 evra.

 Prema navodima stranih medija, Slaviša Karabašević (49) iz Požarevca uhapšen je 5. avgusta u Sevastopolju, po poternici Interpola, zbog ubistva i prevare koje je počinio pre 17 godina. On je pred Višim sudom u Požarevcu, u januaru 2018. godine, osuđen u odsustvu na devet godina zatvora jer je u julu 2002. godine ubio nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30).

Reč je o jedinstvenoj kazni, jer je optuženi za ubistvo osuđen na osam godina, a za prevaru na godinu i po dana zatvora. Pošto se on nalazio u bekstvu od juna 2005. godine, kad je pušten iz pritvora, za njim je raspisana međunarodna poternica.

Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva, optuženi je Žeželja usmrtio ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja „duga devetka“, u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi. Nakon toga, on je nazvao Elvisovog prijatelja M. K. koji živi u Nemačkoj, i saopštio mu da je ovaj uhapšen, pa treba da mu pošalje 7.000 evra za angažovanje advokata. Pošto je dobio taj novac i potrošio ga, on je osuđen i za prevaru.

Optuženi je pred sudom 2003. oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. U junu 2005. godine pušten je iz pritvora i od tada je u bekstvu. Pretpostavljalo se da je pobegao u inostranstvo, pa je za njim raspisana međunarodna poternica.

MOTIV I DALjE MISTERIJA

Motiv ovog ubistva nije poznat, jer optuženi prilikom saslušanja pred istražnim organima i na sudu, nije priznao da ga je počinio. Jedino što je poznato to je da su se optuženi i njegova žrtva opijali po kafićima prethodnog dana i noći.

Autor: Večernje novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *