Nakon šestogodišnje pauze i obnove pruge, putnici iz Požarevca ponovo mogu vozom za Majdanpek i Zaječar.

Putnički voz koji saobraća na relaciji Zaječar-Majdanpek, od 1. marta produžio je saobraćanje do železničke stanice u Požarevcu.

Posle višegodišnje pauze: Krenuli prvi putnički vozovi na pruzi Požarevac-Majdanpek 15521
Foto: P.Jovanović

Prvih sedam dana za sve putnike važiće promotivna cena karte, uz popust od 90 odsto. Iz Požarevca za Majdanpek vozovi će polaziti u 6.15 i u 15.08, a iz Majdanpeka za Požarevac u 8.53 i u 17.35.

Razdaljinu od oko 90 kilometara između ova dva grada, vozovi će prelaziti za dva sata i 23 minuta.

Pruga Požarevac-Majdanpek izgrađena je 1938. godine, a rekonstruisana je u periodu od maja do novembra prošle godine.

Posle višegodišnje pauze: Krenuli prvi putnički vozovi na pruzi Požarevac-Majdanpek 15521
Foto: P.Jovanović

Obnovljenom prugom prvo su krenuli teretni vozovi, a sada i putnički, koji su na ovoj relaciji poslednji put saobraćali u junu 2013. godine.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nenad C
04/03/2019 11:41

Ova pruga,do juce predvidjena za ukidanje kao ,,nerentabiđna,, je ŽELEZNICKI aspekt Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok(Crnomorskog koridora) Videti na Google ili Whatsapp : koridor istok DRRUMSKI ASPEKT ovog saobracajnog koridora je AUTOPUT od priblizo 138 km :Pozarevac-Kucevo -Majdanpek -Negotin- granicni prelaz Mokranje.. ,pa preko mosta na Dunavu izmedju Vidina u Bugarskoj i Kalafata u Rumuniji…do Crnog mora i rumunske strateske luke Konstance…NOVI Krak B ovog istog AUTOPUTA odvaja se posle Majdanpeka i ide pored Bora i Zajecara črelo granicnog prelaza Vrska Cuka ide kroz 16 regiona Bugarske sve do Crnog mora i bugarskih strateskih luka Varna i Burgas….Isti je i pravac… Opširnije »