Na današnjoj sednici Skupštine grada Požarevca usvojeni su predlozi planova detaljne regulacije „Požarevac 1“ , odnosno izmene i dopune Plana generalne regulacije „Požarevac 2“ . Ova dva plana imaju značajnu ulogu u urbanističkom razvoju grada, obzirom da se katastarsko i faktičko stanje dosta razlikuju, a njima se reguliše prostor od najužeg centra grada do koncerna Bambi koji je i bio jedan od inicijatora izrade plana generalne regulacije „Požarevac 2“ obzirom da ova kompanija želi da proširi svoje kapacitete.

Poslednje, 34. zasedanje Skupštine grada Požarevca u postojećem sazivu 36023 Poslednje, 34. zasedanje Skupštine grada Požarevca u postojećem sazivu 36023

Najviše rasprave je bilo oko rešenja o davanju saglasnosti na Izveštaj o radu Gradske uprave za 2019. godinu, odnosno bila je to prilika da odbornici otvore niz tema koje su se ticale i drugih tačaka kao što je usvajanje Izveštaja o radu Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Požarevca pa sve do investicionih radova u gradu koji su izvedeni ili su u toku.

Poslednje, 34. zasedanje Skupštine grada Požarevca u postojećem sazivu 36023 Poslednje, 34. zasedanje Skupštine grada Požarevca u postojećem sazivu 36023

„Siguran sam da smo svi zajedno kao saziv Skupštine grada Požarevca, mislim na sve odbornike svih partija, želeli da iskreno učestvujemo u odlukama koje su bitne za grad Požarevac i da smo svi zajedno ponosni na to šta je urađeno u protekle 4 godine. Uvek ima različitosti u mišljenjima, ali će ipak narod reći svoje na predstojećim izborima. Ono što mogu da kažem a da ne budem subjektivan jeste da ne postoji segment u gradu Požarevcu, od infrastrukture do kulture i sporta, koji nije napredovao. „, rekao je Bojan Ilić koji je bio predsedavajući i ovim zasedanjem požarevačke skupštine. On je od uspeha rada ovog zasiva skupštine naveo e-skupštinu koju su zaposleni u Gradskoj upravi samostalno izradili kao i činjenicu da je poljoprivredno zemljište čiji je vlasnik republika a korisnik grad Požarevac u postupku javnog nadmetanja licitirano prvi put i gradska kasa će u narednih 15 godina zahvaljujući tome biti punija za 20 miliona dinara svake godine. Radi se o ukupno 1800 ha.

Na današnjoj sednici usvojeni su izveštaji o radu ustanova i fondacija čiji je osnivač grad Požarevac za prošlu godinu. Po usvojenoj odluci skupštine, biće sproveden javni konkurs za izbor direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ u Požarevcu. Predlozi akata iz oblasti izbora, postavljenja,imenovanja, razrešenja i prestanka mandata su usvojeni, pa je tako nova v.d. direktorka JU „Sportski centar Požarevac“ Marija Trnavac.

Poslednje, 34. zasedanje Skupštine grada Požarevca u postojećem sazivu 36023

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments