Gradska opština Kostolac nastavlja sa uređenjem postojećih i postavljanjem novih autobuskih stajališta. Novo „pametno” autobusko stajalište postavljeno je kod Sportske hale u Kostolcu. Stajalište je od posebne važnosti, jer će ga najviše koristiti đaci osnovne i srednje škole, koje su u ne posrednoj blizini.

  • Stajalište je opremljeno solarnim na pajanjem, zahvaljujući kojem će građani, moći da dopune svoje mobilne uređaje uz pomoć ugrađenih USB priključaka. Stajalište ima i sopstvenu LED rasvetu i internet konekciju, a svi predviđeni priključci i rasveta koristi će sunčevu energiju, rekaoje predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski i dodao da će sada naša deca biti definitivno sigurnija dok čekaju autobus, što je i bio cilj.

Krstanoski je naglasio da je dosada postavljeno i uređeno šest autobuskih stajališta, četiri u Kostolcu i dva u naselju Kanal.

Postavljeno novo „pametno” autobusko stajalište u Kostolcu 16546
Foto: G.O Kostolac

U planu je da u najskorije vreme autobuska stajališta budu postavljena u Petki, Ostrovu, Klenovniku i Starom Kostolcu, što je pokazatelj da lokalna samouprava brine o svim građanima.

– Važno je da oni koriste javni prevoz mogu da se zaštite od vetra i kiše, ali i da autobusi koji saobraćaju na ovim relacijama imaju adekvatan prostor i mesto gde će primati putnike, istakao je predsednik kostolačke opštine.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments