Potpisan je memorandum o saradnji između Udruženja ljubitelja knjige „Majdan“ iz Kostolca i udruženja iz Tunisa „Salon kulture kreativne vizije“.

Potpisan memorandum o saradnji književnika iz Kostolca i Tunisa 22079

Memorandum su potpisali predsednici srpskog i tunižanskog udruženja Slavica Pejović i Gasmi Abalah.

Ovim povodom predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić upriličio je prijem u Svečanim salonima gradskog zdanja. Ilić je u svom obraćanju istakao da mu je zadovoljstvo da upriliči prijem za pesnike iz Kostolca i Tunisa:

Potpisan memorandum o saradnji književnika iz Kostolca i Tunisa 22079

Bojan Ilić

“Nadahnuće koje obilato sija iz svakog kutka ovog našeg kraja okuplja već sedmu godinu majstore pisane reči i time oplemenjuje i vas koji stvarate i nas koji u tome uživamo.

Posebno mi je drago što ovi pesnički susreti imaju prefiks međunarodni, što donosi potvrdu da kultura nema granice i da umetnici govore univerzalnim jezikom, jezikom, koji podjednako dobro razumeju i pesnici i konzumenti njihovih dela. Naš dunavski Orfej, uveren sam, iz godine u godinu izaziva emocije koje mogu da se mere sa mitom o umetničkom daru koji je čuveni trački svirač i pesnik.

Ova godina je posebna i po tome što će se naši i tunižanski umetnici još čvršće povezati a otelotvorenje toga je i zajednička zbirka poezije.”

Potpisan memorandum o saradnji književnika iz Kostolca i Tunisa 22079

Gasmi Abalah

Gasmi Abalah, predsednik Udruženja “Salon kulture kreativna vizija”, smatra da je ovo veliki projekat i najavio dolazak gradonačelnika Solimana u cilju uspostavljanja kulturne saradnje Srbije i Tunisa.

Istakao je da je napravljena divna knjiga pesnika iz Srbije i Tunisa na engleskom jeziku „Venac jasmina u reci Dunav“, koja će večeras biti predstavljena u Galeriji „Milene Pavlović Barili“. Izdavač je Udruženje „Salon kulture kreativne vizije“.

Potpisan memorandum o saradnji književnika iz Kostolca i Tunisa 22079

Prijemu je prisustvovala i Amira Bibani, prvi sekretar Ambasade Tunisa u Beogradu

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksandar
11/08/2019 17:17

El to premijerka pored Slavice Pejović