Grad Požarevac je sprovodio kapitalne investicije koje su u vezi sa zaštitom životne sredine.

U Svečanim salonima gradskog zdanja Grada Požarevca potpisan je memorandum o saradnji sa direktorom firme „Elias Eco“, Kun Young Parkom uz prisustvo ambasadora Južne Koreje Hyuong Chan Choe  i direktorom Razvojene agencije Srbije Radošem Gazdićem.

Lokalni čelnici na čelu sa gradonačelnikom očekuju investicije u komunalna ulaganja, očekuju početak izgradnje reciklažnog centra, očekuju čišćenje divljih deponija.

Kada se sve to završi očekuje se nešto što grad odavno pirželjkuje,  a to je zatvaranje postojeće sanitarne deponije Jeremino polje – vrlo problematično sa ekološkog aspekta.

Ono što se takođe očekuje da se dogodi jeste potposivanje procedure za javno privatno partnerstvo za Led rasvetu i Smart city, i raspisivanje projekta za izgradnju za proširenje otpadnih voda.

Kompanija iz Koreje će pokriti važnu oblast iz ekologije, kompanija koja se bavi preradom industrijskog otpada. Sve je ovo važno da se sprovede i usaglasi najpre sa propisima Evropske unije, koja očekuje da ovakav vid saradnje i realizacija projekta bude sprovedena kako bi stupila na snagu 1. Januara 2020. godine.