Srpski turisti krenuli su jutros put Grčke, ali su na prelazu iz Severene Makedonije zaustavljeni.

Mnogi su jedva čekali današnji dan da se zapute put Grčke i od sutra odmaraju na nekoj od plaža, ali onima koji su do odredišta krenuli preko Severne Makedonije, plan se izjalovio jer je prelaz Evzoni između te zemlje i Grčke zatvoren.

Prelaz Evzoni će, kako sada stvari stoje, biti zatvoren do 30. juna. Do tada će Srbi u Grčku moći samo peko Bugarske.

Ubrzo je objavljen i spisak aerodroma i drumskih prelaza koji će biti otvoreni od 15. juna do 1. jula, i onih nakon 1. jula. Pa tako, za ulazak turista zatvoreni su granični prelazi sa Turskom, Albanijom i Severnom Makedonijom. Za turiste se otvaraju granični prelazi sa Bugarskom, što praktično znači da turisti iz Srbije u ovom periodu do 1. jula mogu u Grčku drumskim putem samo preko Bugarske.

„Očekivali smo da će i taj prelaz preko Severne Makedonije da se otvori, lično sam zvao granicu i oni su mi rekli jeste da je najavljeno da do 30. juna ne može da se uđe preko Severne Makedonije u Grčku. Ali to se menja svaki dan“, rekao je Kostas Ziskos, turizmolog, koji je vlasnik hotela i turističke agencije u Paraliji.

Postoji mogućnost, dodaje, ta granica bude otvorena i pre tog datuma, ali da se za sada, može samo preko Bugarske.

„Ali ne mora da znači da ćemo da čekamo do 30. juna“, rekao je.

On je podsetio da će na plažama suncobrani morati da budu na razdaljini od četiri, a ležaljke na dva metra. Ukoliko neko ne bude poštovao mere, predviđene su novčane kazne. Kaže da se u zakonu ne spominje da klima uređaji neće moći da se koriste u apartmanima i sobama.

Postoji, kako je dodao, samo preporuka da se ne koriste.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments