Nebojša Jović (60) iz Smoljinca u opštini Malo Crniće, utopio se u Smoljinačkom jezeru u utorak oko 17 sati dok je pecao. Njegovo telo uz pomoć čamca izvukli su pripadnici spalilačke jedinice Sektora za vanredne situacije nekoliko sati kasnije.

Prema rečima meštana Smoljinca, nesrećni Jović svakog dana išao je da peca na jezeru koje se nalazi par kilometra od centra sela.

– U utorak oko 12 sati video sam Macana kako sa štapovima ide prema jezeru – priča jedan meštanin Smoljinca.

Jovićev komšija Ljubivoje Rajić (68) kaže da se Macan utopio oko 17 sati i da je policiju o tome obavestio pecaroš koji je pecao na suprotnoj strani jezera.

– Čim sam saznao šta se desilo uputio sam se ka jezeru. Tamo je već bila pristigla policija i sanitetska kola. Mislim da je bilo oko sedam sati uveče kada su specijalci čamcem počeli da vade telo nesretnog Macana. Video sam ga da je plutao na desetak metara od obale – priča Jovićev komšija.

Inače, prema rečima njegovog komšije, Jović je bio veoma siromašan i živeo je u trošnoj kućici na kraju sela sa starom i bolesnom majkom i godinu dana mlađim bratom Slavoljubom. On i majka primali su socijalnu pomoć i od toga se izdržavali, kao i od novca koji je Jović zarađivao koseći travu i skupljajući razno voće.

Potresni detalji iz života pecaroša koji se utopio na Smoljinačkom jezeru 21712
Ilustracija

– Mislim da mu je piće došlo glave. Toga dana kada se udavio pored odela pronađena je flaša sa rakijom, do pola popijena. Mislim da je Nebojša onako zagrejan ušao u vodu da se rashladi. Mada, ne isključujem da je to namerno ​uradio. Prošle nedelje rekao mi je da ovako više ne može i da će završiti sa sobom – priča Nebojšin brat Slavoljub.

Nebojša, inače, ima tri ćerke koje je žena, sa kojom se razveo, odvela pre 30 godina u neko selo kod Vranja. Od njih ima sedmoro unučadi, koji žive u Vranju i Beogradu.

Sahrana će se, kako kaže Nebojšin brat Slavoljub, obaviti u ponedeljak, najverovatnije o trošku opštine Malo Crniće.

Autor: Blic

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments