Ovogodišnja sezona remonata rudarske mehanizacije na Površinskom kopu „Drmno” trajaće sedam meseci.

Za to vreme treba da se otklone svi uočeni nedostaci na pet rudarskih sistema i opremi koja je u funkciji otkrivanja, kao i na rudarskoj mehanizaciji kojom se iskopava ugalj.

Površinski kop „Drmno“ - Remonti počinju u aprilu 16224
Foto: P.Jovanović

Kako nam je rekao Mašan Trifunović, direktor Direkcije za proizvodnju uglja, planom ovogodišnjih remontnih aktivnosti predviđeno je da se sa radovima krene 1. aprila na Petom jalovinskom sistemu. Od početka maja sledi remont bagera, odlagača i druge rudarske opreme koja je angažovana u sklopu Trećeg jalovinskog sistema.

Nastavak remontovanja opreme sledi od 1. juna. Prema rečima Trifunovića, u remontu će biti kompletna mehanizacija koja je angažovana na iskopavanju, transportu i preradi uglja. Nakon toga, u julu će se raditi na investicionoj opravci mašina i opreme Prvog jalovinskog sistema.

Površinski kop „Drmno“ - Remonti počinju u aprilu 16224
Foto: P.Jovanović

Septembar i oktobar rezervisani su za remont mašina i opreme koja radi u sklopu drugog jalovinskog sistema. Prema planu, sve ovogodišnje remontne aktivnosti treba da se završe do 30. oktobra.

− Zbog podizanja pogonske spremnosti i sveukupne stabilnosti i efikasnosti rada rudarske mehanizacije, veoma je važno da svi predviđeni poslovi budu urađeni na vreme i kvalitetno.

Površinski kop „Drmno“ - Remonti počinju u aprilu 16224
Foto: P.Jovanović

Planom remonta predvideli smo nabavku i zamenu dva ležaja okreta gornje gradnje za bagere tipa „SRs 2000“, koji rade na otkrivanju jalovine − istakao je Trifunović.

Autor:EPS Energija/ S. Srećković

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments