U planu JKP „Komunalne službe“ Požarevac je da do kraja godine grad dobije groblje za kućne ljubimce. Izgradnjom groblja vlasnici životinja, kako kažu u ovom preduzeću, neće više morati da krišom, kršeći zakon, ostavljaju leševe na javnim površinama, deponijama i pored reka. Veliki broj vlasnika pasa i mačaka nakon smrti svojih ljubimaca emotivno reaguje, pa će izgradnja groblja biti idealno rešenje. Prostor će biti ograđen i uređen, sa dosta zelenila, a zaposleni u JKP „Komunalne službe“ vodili bi računa o kompletnom održavanju. Izgradnja će, naravno, biti u skladu sa zakonom koji propisuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno Uprava za veterinu.

Kako kaže Zoran Milojković, šef Službe zoo higijene JKP „Komunalne službe“ Požarevac, u dosadašnjem radu je primećena je potreba za ovakvim mestom:
„To je potpuno drugačiji pristup rešavanju ovog problema koji bi bio usklađen sa svim pravilnicima. Niko ne očekuje da je to ekonomski isplativo, ali je jako human način pružiti građanima ono što već postoji u Evropskoj uniji i u drugim zemljama. Ovim ćemo pokazati da i mi možemo ovako da rešimo taj vid problema. Ideja je da se groblje kućnih ljubimaca nalazi na parceli koju već poseduje Prihvatilište za pse i mačke u Požarevcu. To bi bilo pod kontrolom, sve bi se jako brzo i efikasno rešavalo i svako ko bi dolazio u obilazak mogao bi da uđe.“