Zaposlenima u javnim ustanovama koji su se istakli u radnim zadacima, kao i radnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Republičkog sektora za vanredne situacije grada Požarevca danas su u gradskoj kući u Požarevcu dodeljene nagrade.

Zaslužnim pojednicima odlikovanja i novčane nagrade uručio je Aleksandar Simonović, načelnik Gradske uprave Požarevac, koji je tom prilikom istakao da je čitava godina na izmaku protekla u znaku pandemije kovida 19 i da je jasno da su napori u borbi protiv nje učinili da svako planiranje, aktivnosti i rezultati padnu u drugi plan jer je snaga protivnika bila i još uvek je izuzetno velika:

„Ipak, i pored toga, život nije stao a svima onima koji obavljaju poslove od javnog interesa odgovornost je bila duplo veća. Činjenica da su sve službe, preduzeća, ustanove čiji je osnivač grad Požarevac, zaposleni u zdravstvenim ustanovama, Ministarstvu unutrašnjih poslova i sektoru za vanredne situacije grada Požarevca, i pored mnoštva mera koje je diktirao republički Krizni štab i lokalni Štab za vanredne situacije, zaslužuju posebno poštovanje. Poput medicinskih radnika, koji su takođe među nagrađenima danas, ovo je prilika da se specijalno zahvalimo i ostalima koji su morali da rade za građane tokom, pre i posle policijskog časa i pritom sjajno obavljali svoj posao.

Godišnje nagrade koje dodeljuje Gradska uprava grada Požarevca prepoznaju one zaposlene koji su se posebno istakli u 2020. godini, ali ujedno time odaje priznanje i njihovim timovima i kolegama koji su iznedrili u prvi plan ove vredne ljude. Znam da govorim i u ime građana Požarevca kada kažem da se vaš svakodnevni rad itekako primećuje i ne uzima zdravo za gotovo kod požarevljana.“

Grad Požarevac dodelio je povelje i nagrade istaknutim pojedincima za izvanredne rezultate i dostignuća u radu: Zlatanu Milivojeviću, zaposlenom u Hitnoj pomoći, Zoranu Lukiću, radniku JP “Toplifikacija”, Jeleni Šukljević, zaposlenoj u Predškolskoj ustanovi “Ljubica Vrebalov”, Ivani Lazić, radnici Gradske uprave Požarevac, Jasmini Stanković, mlađoj inspektorki za upravne poslove u Policijskoj upravi Požarevac, Vojislavu Milenkoviću, saobraćajnom policajcu, Saši Đokiću, vođi sektora u Policijskoj ispostavi Požarevac, Nenadu Pajiću, šefu odseka privrednog kriminala u Požarevcu, i Zvonku Novakoviću, vodniku prve klase vatrogasno-spasilačkog bataljona u Požarevcu.