U požarevačkom gradskom zdanju danas je potpisan sporazum o saradnji između grada Požarevca, Predškloske ustanove „Ljubica Vrebalov“ i privatne Predškolske ustanove „Sova“ iz Požarevca. Potpisivanjem ovog sporazuma roditelji mogu ostvariti pravo na naknadu dela troškova boravka dece u pomenutoj privatnoj ustanovi koja se nalazi u ulici Đurđa Brankovića broj 5.

Požarevac: grad potpisao još jedan ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom 41054
Privatna Predškolska ustanova „Sova“ Požarevac

Naravno, reč je o privatnoj predškolskoj ustanovi koja je erifikovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Ima kapacitet za prijem 50 deteta.

Požarevac: grad potpisao još jedan ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom 41054

„Podsetiću da smo već potpisali sporazum sa dve predškolske ustanove. Dakle, ovo je treća. Time smo stvorili uslove da ne bude dece na listi čekanja a ovime smo omogućili i roditeljima da izaberu između tri privatne predškolske ustanove, onu koja će najviše odgovarati njihovim potrebama i potrebama njhove dece. Takođe, ono što je bitno je da na ovaj način grad Požarevac podstiče rad privatnog sektora i otvara nova radna mesta“, rekao je ovom prilikom načelnik gradske uprave u Požarevcu, Aleksandar Simonović.

Direktorka predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“, Tanja Lončar, rekla je da oni uvek podržavaju projekte otvaranja vrtića kao i sve inicijative koje su vezane za decu:

„Potpisivanjem ovog sporazuma ostvarili smo dato obećanje da svako dete bude upisano u vrtić. Ovo je i dokaz da rukovodstvo grada Požarevca na čelu sa gradonačelnikom brine o našim najmlađim sugrađanima a istakla bih da Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ i subvencionisani privatni vrtići nisu konkurencija jedni drugima već da smo mi svi na istom zadatku a to je da svu našu decu upišemo u vrtić i da im obezbedimo zdravo i srećno detinjstvo.“

Požarevac: grad potpisao još jedan ugovor sa privatnom predškolskom ustanovom 41054

 

Nevenka Đorđevič, direktorka Predškolske ustanove  „Sova“ zahvalila je Gradskom veću na vrlo brzom rešenju i prijemu u sistem subvencija grada Požarevca:

“ Cilj nam je da sva naša upisana deca odrastu u bezbednom okruženju i da uz igru i druženje savladaju sve vaspitno-obrazovne ciljeve zadate programom. Neće se razlikovati mnogo programi od državnih vrtića, to je uslov. Nadamo se saradnji sa roditeljima uz veliku podršku Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ u vidu saveta, konsultacija.

Ovom prilikom pozivam roditelje da dođu i obiđu našu ustanovu i uvere se da je naš prostor kompletno prilagođen potrebama dece, sa velikim dvorištem, svetlim i novim prostorijama i sa kompletnim didaktičkim materijalom koji je potreban za decu uzrasta od 6 meseci do polaska u školu.“

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments