Selo Kličevac kod Požarevca danas je obišao gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa saradnicima. Povod dolaska je obilazak radova na asfaltiranju seoskih ulica. Uz pomoć sredstava u iznosu od 300 miliona dinara koja su dobijena od JP Elektroprivreda Srbije i ostatka sredstava koji je usledio posle prve procedure javnih nabavki, prvo su urađeni radovi u mesnoj zajednici Kličevac. Ukupna vrednost druge etape radova je 30 miliona dinara sa PDV-om. Rok za izvršenje radova je 30 dana i počeli su 11. avgusta ove godine. Izvesno je da će biti završeni pre isteka roka.

Požarevac: 28 novoasfaltiranih ulica u selu Kličevac 42378

„Po onome što sam video na terenu, meštani su veoma zadovoljni što konačno imaju ulice koje su asfaltirane. U pitanju je 28 većih ili manjih ulica. Zahvaljujem na finansiranju svih ovih kapitalnih investicija vezanih za sela Rečica, Kličevac, Bubušinac, Maljurevac, Drmno, Stari Kostolac preduzeću EPS i direktoru Miloradu Grčiću. U budućnosti ćemo nastojati da pratimo plan kapitalnih investicija 2020.-2025., da pripremimo projekte i da ono što je predsednik Aleksandar Vučić naveo da će se raditi u tom planu, mi takođe ispratimo na našem lokalu.

U pitanju se sporazum koji je usledio između grada Požarevca, sela Kličevac i EPS-a. Tada je 300 miliona dinara dodeljeno gradu da sprovede te investicije. Trenutno se završavaju radovi u Kličevcu i u selu Kostolac. Slede nam radovi u Bubušincu, Maljurevcu i Bradarcu. Prethodno su završeni radovi u selu Drmno. Takođe, završava se projekat izgradnje bunara na vodoizvorištu u Kličevcu i projekat koji predviđa distributivnu mrežu na lokaciji MZ Rečica za koju postoji izdvojeni novac“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

„Ovo je od velikog značaja za naše meštane. Da nije grada Požarevca ne bi mogli sve to da uradimo, dakle bilo je međusobne saradnje između grada Požarevca, EPS-a i naših meštana. Radili smo svi prethodna dva meseca kao jedan tim. Radove je izvodila firma „Neimar put“ iz Salakovca. Bili su korektni i marljivo radili. Seosko groblje je takođe asfaltirano sa 190 m asfalta, deo groblja urađen je rizlom, urađen je put do fudbalskog igrališta rizlom,u centru sela je urađen plato. Tako smo „umili“ centar sela Kličevca.

Obratio bih se i meštanima sela Rečica pošto smo jako blizu, uzajamno se pomažemo. Rečica će natupati zajedno sa nama u svim projektima koji se budu radili narednih meseci i godina. Oni su zadovoljni radom grada Požarevca i odnosom EPS-a prema meštanima“, istakao je Boban Milošević, odbornik u Skupštini grada Požareva iz Kličevca.

Požarevac: 28 novoasfaltiranih ulica u selu Kličevac 42378

U Kličevcu će biti saniran i odron kod seoske crkve. Za taj posao izdvojeno je 3,5 miliona dinara.

„Mi kroz naš budžet opredeljujemo značajna sredstva za verske zajednice. Do skoro je bilo izdvajano 1,2 miliona dinara a sada smo došli do cifre od 12 miliona dinara. Sredstva se opredeljuju putem konursa na kome učestvuje Braničevska eparhija koja preko svojih crkvenih opština sprovodi investicije“, rekao je gradonačelnik Pavlović.

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments