U požarevačkoj gradskoj upravi danas je održana panel diskusija na temu promena u pravilnicima sportskih organizacija. Ovom sastanku prisustvovali su predstavnici Sportskog saveza Srbije na čelu sa Davorom Štefanekom, predsednikom, Ana Miljanić, članica gradskog veća zadužena za sport,omladinu i turizam, čelnici požarevačkog Sportskog saveza i saveza Braničevskog i Podunavskog okruga.

Požarevac: panel diskusija "Promene u pravilnicima sportskih organizacija" 36429

Bila je ovo prilika da se razgovara na pomenutu temu ali i da se iznesu problemi sa kojima se gradski i opštinski savezi susreću u svom radu.

Prof. dr Nenad Đurđević, pravni savetnik Ministarstva sporta i omladine i Sportskog saveza Srbije predvodio je diskusiju koja se bazirala na Zakonu o sportu iz 2016. godine. Po njegovim rečima, vanredno stanje koje je iza nas iskorišćeno je za završetak brojnih akata i pravilnika koji su nedostajali među kojima su izmene pravilnika o finansiranju u oblasti sporta. U aprilu doneta su tri nova pravilnika koji se tiču stručnog rada u sportu – pravilnik o osposobljavanju za stručni rad, dozvolama za rad sportskih stručnjaka i o evidencijama koje vode ove organizacije.

Požarevac: panel diskusija "Promene u pravilnicima sportskih organizacija" 36429 Požarevac: panel diskusija "Promene u pravilnicima sportskih organizacija" 36429

U narednom periodu, po rečima Đurđevića, izaći će još nekoliko pravilnika jer su prošli usaglašavanja sa drugim ministarstvima, kao što je novi pravilnik o nomenklaturi sportskih znanja i zanimanja koji donosi značajne novine u ovoj oblasti. Do kraja meseca biće donet i pravilnik o zdravstvenim pregledima u oblasti sporta, o konkurisanju za organizovanje velikih međunarodnih sportskih priredbi kao i novi pravilnik o nadzoru nad stručnim radom u sportu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments