U subotu, 26. septembra, u periodu od 10 do 17 časova, u požarevačkom gradskom parku održaće se Humanitarni bazar. U slučaju lošeg vremena bazar se produžava i u nedelju – u isto vreme, na istom mestu. Sav prihod i donacije na bazaru idu za lečenje dečaka Dušana i Pavla. Udruženje „Solidarnost online“, pod pokroviteljstvom grada Požarevca, zajedno sa ženama koje su inicijatori akcije na čelu sa Tamarom Filipović, održaće Humanitarni bazar u gradskom parku u Požarevcu.

Požarevac: prvi HUMANITARNI BAZAR u gradskom parku, ovaj put za Pavla i Dušana 41974

„Grad Požarevac, kao i do sada, podržava sve humanitarne akcije. Tako smo i ovu akciju, koja je izvanredna, podržali. Tim bazarom želimo da pokrenemo još veću humanost požarevljana, a do sada smo imali više prilika da ih vidimo na delu. Ovo je nešto novo u našem gradu zahvaljujući udruženju „Solidarnost online“. U saradnji ćemo organizovati ovaj bazar koji, po ideji organizatora, želimo da postane jedna tradicija u ovom gradu i da Požarevac još jednom da primer ostalim gradovima u Srbiji – primer humanosti, dobre volje i svega onoga što je potrebno na bismo nekom pomogli. Neki su rekli da, kad učinite neko dobro delo, nemojte da očekujete da vam se uzvrati već da i taj neko učini dobro delo. Tako da i mi ovim gestom i ovim humanitarnim bazarom želimo da napravimo taj krug pomoći i da svi ljudi žive srećno i normalno u ovoj našoj državi“, rekao je ovom prilikom Dejan Krstić, član gradskog veća za nevladine organizacije, kulturu, informisanje, socijalna pitanja i društvene delatnosti.

Slobodan Vasić, predsednik Upravnog odbora Udruženja „Solidarnost online“ istakao je da inicijative uvek dolaze od naših sugrađana:

„Mi se onda tu nalazimo kao spona da sve to organizujemo i damo neku svoju logistiku. Odazvali smo se, naravno, pozivu Tamare Filipović koja nas je pozvala da „stavimo pod krov“ sve ovo što će se dešavati.“

Vasić je dodao da se ovaj bazar organizuje po ugledu na svetske i da žele da bude finansijski transparentan, pa će tako na kasi građani moći da kupe bonove, taj novac će biti uplaćen na račun Udruženja „Solidarnost online“ a zatim na račun onih kojima je bazar i namenjen, a to su dečaci Pavle i Dušan.

„Dogovorili smo se sa Gradskom upravom da pravimo jesenji, ovaj sada, ali i zimski, prolećni i letnji bazar. Uvek će se naći kome treba novac u tom trenutku. Da li će se novac sakupiti na bazaru? Naravno da neće, ali ćemo mi širu zajednicu na ovaj način pokrenuti da pomogne da oni dođu do potrebnog novca što pre“, zaključio je Vasić.

On je zahvalio Gradskoj upravi na pokroviteljstvu.

Požarevac: prvi HUMANITARNI BAZAR u gradskom parku, ovaj put za Pavla i Dušana 41974

Tamara Filipović, idejni tvorac ove humanitarne akcije, pozvala je požarevljanke i žene iz okoline da se udruže i naišla je na izuzetan odziv:

„Na bazaru će biti svega i svačega, od knjiga i kolača, čak i ajvara,džemova i rakija. Tako da svako može da kupi šta mu je potrebno. Želela bih ovim putem da pozovem građane da daju svoj skromni doprinos.“

Za lečenje Pavla i Dušana potrebno je čak 45 000 evra. Zato u subotu od 10 do 17h prošetajte do gradskog parka i budite humani.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments