Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i članovi gradskog veća Slaviša Stojković, Darko Mirković i Dalibor Miljković obišli su radove na nekoliko lokacija u MZ Burjan. U pitanju su radovi na širenju toplifikacione mreže i završeno dečije igralište.

Saša Pavlović zamenik gradonačelnika Grada Požarevca je ovom prilikom rekao da su u toku radovi na toplifikacionoj mreži u vrednosti od 51 milion dinara, trenutno se radi distributivna mreža na lokaciji Moravska 22 i toplotno predajna stanica koja se izvodi na lokaciji Vlajka Pavlovića. Sa radovima na lokaciji Moravska 22 ulazi se u Ratarsku ulicu, u vezi ove ulice očekuju nas brojne investicije među kojima su toplotno prenosna stanica i izgradnja distributivne mreže do korisnika. Te investicije će biti vrednosti oko 241 milion dinara što ukupno iznosi 292 miliona dinara investicija na ovoj lokaciji. Pavlović je još dodao da u MZ Burjan živi dobar deo stanovništva Požarevca i da je ona veoma bitna ovom gradskom rukovodstvu. Ostatak zone u kojem će se raditi je Ratarska ulica do stare železničke pruge deo lokacije između Ratarske i Zmaj Jovine ulice koja se graniči sa Radničkom ulicom. Izgradnjom TPS Vlajka Pavlovića stvoriće se preduslovi da se ta zona toplificira. On je još jednom zamolio građane da imaju strpljenja zbog izvođenja ovih radova ali da će njihovim završetkom biti podignut kvalitet života žitelja ovog dela grada. Zamenik gradonačelnika ističe da se sada stvaraju preduslovi za asfaltiranje ove ulice koje sledi nakon uređenja podzemne infratsrukture, zamenjene su azbestno cementne cevi, treba da se završi deo kišne kanalizacije a nakon toga sledi asfaltiranje ulice. Projekat za asfaltiranje je urađen a on obuhvata i izgradnju pešačkih staza tako da će i ova ulica dobiti potpuno novo ruho.

Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika Požarevca

U ulici Dimitrija Pavlovića izgrađeno je dečije igralište sa terenom za košarku vrednosti oko 2 miliona dinara. Inicijativa za izgradnju ovog kutka za omladinu je pokrenuta od odbornika požarevačkog parlamenta Dragoslava Milovanovića koji je sa teritoije MZ Burjan.

Slaviša Stojković, član gradskog veća grada Požarevca

Slaviša Stojković član gradskog veća kaže da je ova MZ jedan od prioriteta gradske vlasti i da se pored kapitalnih projekata iz oblasti toplifikacije sprovode i investicije poput ove. Ovo je investicija u najmlađe kako bi se deca okrenula zdravim stilovima života i sklonili od poroka a to je najbolje preko sporta i rekreacije. Stojković kaže da se na ovoj lokaciji svakoga dana igra i zabavlja više od 50 dece i roditelja. On je još dodao da su ovakve investicije poruka građanima da lokalna samouprava čini sve što je u njenoj moći kako bi unapredila život svojih građana.

1 Komentar
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Sanja
10/06/2020 08:33

Bas se lepo skupili, da vide gde ce da se ugrade i koliko.. sramna skupina lopova koja obilazi da vidi sta ima da otme, malo im sto uzimaju od asfaltiranja i paketa. Sada se ustremili i na toplifikaciju.