U istorijskoj utakmici, na praznik Svete Petke, u Požarevcu, reprezentacija Srbije u američkom fudbalu je savladala selekciju Češke rezultatom 16:0. Pred prepunim Gradskim stadionom u Požarevcu, popularnom „Vašarištu“, sa koga je i prvi put prenošena jedna utakmica u direktnom TV prenosu, sa šest kamera i po najmodernijim standardima kanala Sportklub, Srbija je dokazala da se nalazi u samom vrhu evropske konkurencije.

Domaćini ovog spektakla, Klub američkog fudbala Pastuvi iz Požarevca su svojom odličnom organizacijom opravdali poverenje nacionalnog saveza da se prvi put jedna zvanična utakmica reprezentacije igra van Beograda.

Srbija je dominirala u svim segmentima igre, a naročito u specijalnim timovima. Odmah, u prvoj četvrtini, domaći su blokirali pant Čeha, i time sebi stvorili sjajnu priliku. Srpski kvoterbek, David Hanomihl – Lukić je bacio 22 jarde dug pas u end zonu protivnika za sigurnog hvatača Stefana Đurića. Prvi tačdaun za Srbiju! Posle uspešnog ekstra poena, Srbija je povela 7:0.

Sledi period čvrstih odbrana na obe strane, dok naš kvoterbek nije to razbio još jednim sjajnim dugačkim dodavanjem ka hvataču Filipu Nedeljkoviću. Srbija je ponovo bila blizu tačdauna, ali do njega nije stigla. Sigurnim šutem za 3 poena, Željko Segnjaja je povisio na 10:0.

U drugom poluvremenu su obe odbrane dominirale, ali je srpska poentirala. Posle sjajno pročitane akcije protivnika, naš defanzivni bek, Goran Zec je presekao dodavanje Čeha i vratio loptu u end zonu protivnika, za konačnih 16:0.

Posle ove vrlo bitne pobede, pred punim stadionom u Požarevcu i gledaocima Sportklub kanala, reprezentacija Srbije putuje u Francusku, gde će za dve nedelje igrati sa aktuelnim prvakom Evrope. Poželimo našim oklopnicima puno sreće u borbi za sam vrh američkog fudbala u  Evropi!

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments