OŠ „Sveti Sava“ Požarevac dobila je sredstva u visini od 1.500.000 dinara za opremanje kabineta za tehniku i tehnologiju laptop računarima, specijalnim stolovima za izvođenje nastave, 3D štampačem i filamentima, učioničkim nameštajem, kao i opremanje informatičkog kabineta desktop računarima i njihovo umrežavanje u jednu celinu.

OŠ “Sveti vladika Nikolaj”, Bradarac sredstvima u visini od 2.500.000 dinara formiraće tri informatička kabineta koje škola nema (jednog u matičnoj zgradi i dva u izdvojenim odeljenjima škole) uređenjem unutrašnjeg prostora koji obuhvata molersko-farbarske radove u svim učionicama, nabavku učioničkog nameštaja, kao i nabavku desktop računara, projektora i platna za projektor.

 

Požarevačke škole dobile opremu od kompanije NIS u okviru programa "Zajednici zajedno" 45653
Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca

„Dobra saradnja i poverenje koje smo kao grad stvorili kod društveno odgovornih kompanija dovela je do odobravanja još dva projekta u okviru konkursa #zajednicizajedno 2020 koju sprovodi kompanija NIS. Zahvaljujemo se kompaniji NIS na projektu koji pomaže osnaživanje školske infrastrukture u Požarevcu ali i čitavoj Srbiji“, napisao je na svom Fejsbuk profilu gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

U saradnji sa resornim ministarstvima Republike Srbije, Kompanija NIS je donela odluku da u 2020. godini sredstva opredeljena za realizaciju projekata u okviru programa „Zajednici zajedno“ usmeri na jednu oblast: obrazovanje – digitalizacija nastavnog procesa i unapređenje bezbednosno-informacionih sistema u obrazovnim ustanovama.

Shodno tome, programski ciklus „Zajednici zajedno 2020“ ima za cilj da realizuje projekte obrazovnih ustanova u 12 gradova i opština u Srbiji u skladu sa zahtevima digitalizacije kao nacionalnim prioritetom i savremenim tendencijama u obrazovanju.

Nastojeći da stekne obuhvatniji uvid u prioritetne potrebe ustanova obrazovanja, kompanija NIS je krajem 2019. i početkom 2020. godine sprovela anketu o stanju i potrebama osnovnih i srednjih škola u 12 gradova i opština obuhvaćenih Programom, u oblasti digitalizacije nastavnog procesa i bezbednosnih sistema.

Anekta je pokazala da je školama, u skladu sa zahtevima nastavnog procesa, potreban veći broj paketa digitalne opreme, kao i kvalitetniji i funkcionalniji bezbednosni sistemi.