Uz poštovanje svi preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja zaraze COVID-19, u petak 09.oktobra 2020.godine pozorište se konačno vratilo i u Veliku salu Kulturno prosvetnog centra.

Pozorišna predstava „Koštanin tvist“ prva je vratila publiku u pozorišnu salu. Glumci predstave ,,Кoštanin tvist“ (Dragana Dabović i Andrej Šepetkovski) tumače više likova, tačnije tipova ,,reditelja“, ,,glumica“, ,,glumaca“, ,,dramaturga“, ,,dekoratera“… svih onih koji svako pozorište čine živim. U svakoj sceni ove dinamične predstave, publika prisustvuje otvorenoj probi ,,Кoštane“ i različitim režijama jedne te iste scene iz čuvene drame. Samo se akteri na toj probi menjaju.
Pozorišna predstava „Koštanin tvist“ prva je vratila publiku u pozorišnu salu u Petrovcu na Mlavi 42758
Svaki od reditelja vidi ,,Кoštanu“ i scenu koju režira na poseban način, svojstven njegovom senzibilitetu, životnom iskustvu i talentu. Svaka glumica koja igra tu scenu doživljava je drugačije, svojstveno njenom daru, iskustvu i ambicajama. A sudar tih stremljenja i karaktera reditelja i glumaca, u pozorištu tako često nespojivih, dovodi do urnebesnih situacija, povišenih emocija i žestokih sukoba.
Interesovanje publike za ovu predstavu bilo je ogromno. Petrovac na Mlavi ima publiku sa dugom pozorišnom tradicijom kojoj je pozorište u ovo teško vreme nedostajalo. Usled pandemije koja nas je sve zadesila broj gledalaca u sali je 50% kapaciteta tako da nije bilo moguće primiti svu publiku koja je želela da vidi predstavu.
Pozorišna predstava „Koštanin tvist“ prva je vratila publiku u pozorišnu salu u Petrovcu na Mlavi 42758
Kulturno prosvetni centar Petrovac na Mlavi za naredi peridod planira još programa na svojoj sceni, a to će sve zavisiti od dalje situacije vezane za koronona virus.
Foto: KPC Petrovac na Mlavi
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments