U skupštinskoj sali Načelstava danas je održano predavanje na temu „Rodno budžetiranje na lokalnom nivou“, na kom su govorili Bojan ilić, predsednik Skupštine Grada, Jelena Nikolić, predsednica Saveta za ravnopravnost polova i Aleksandra Vladisavljević, ekspertkinja za rodno odgovorno budžetiranja.

Rodno odgovorno budžetiranje je obavezno po Zakonu o budžetskom sistemu, to znači da prilikom pripreme za narednu godinu unutar svih progarama, koji se finansiraju u okviru lokalne samouprave, u okviru njenih nadležnosti, treba da se da doprinos i unepređenju rodne ravnopravnosti.“ – istakla je Vladisavljević

Predavanje na temu "Rodno budžetiranje na lokalnom nivou" 23633
Foto: T. Bogosavljević

„Grad Požarevac je u aprilu ove godine počeo sa realizacijom projekta unapređenja mera i populacione politike, a finansiran je od strane Ministartva za demografiju i populacionu politiku. Ovaj projekat je dokaz da je grad Požarevac, jedan od vodećih lokalnih samouprava, koja neprekidno radi na unapređenju rodne ravnoprvnosti. Nekoliko projekata se već sprovodi na našoj teritoriji kojima je cilj osnaživanje socijalnog i ekonomskog položaja žena i ranjivih grupa.“ rekao je Bojan Ilić predsednik Skupštine grada Požarevca.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments