U godini kada Socijalistička partija Srbije obeležava 30 godina postojanja, pred ovom političkom opcijom su još jedni izbori i borba za lokalnu vlast. Tim povodom danas se ispred zgrade Gradskog odbora SPS-a okupilo nekoliko stotina građana, pristalica ove koalicije, da pozdrave svoje stranačke lidere Ivicu Dačića i Dragana Markovića Palmu. Skupu su prisustvovali i Branko Ružić, potpredsednik SPS-a kao i vodeći ljudi ove dve stranke iz celog Braničevskog okruga.

Predizborni skup koalicije SPS-JS u Požarevcu 36573

 

„Često dolazim u Požarevac i mogu da vam kažem da se nije mnogo promenio od vremena Slobodana Miloševića. Veliki broj građana Braničevskog okruga radi u dijaspori. Lokalne samouprave u Srbiji da bi vratile naše ljude iz dijaspore moraju da im naprave uslove, da im daju besplatne lokacije da naprave proizvodne hale, da im obezbede da kada zaposle 30 radnika – 200 000 evra iz budžeta grada…Srbija nije ista kao što je bila pre 10-12 godina.

Predizborni skup koalicije SPS-JS u Požarevcu 36573

Svako selo mora da ima asfaltiranu svaku ulicu, toalete pored njiva i kupatilo. Znate da smo to uradili u Jagodini, zašto ne bi imali i ovde. I sve to iz budžeta.

Kompletan sport treba da se finansira iz budžeta, da se ne plaća autobuski prevoz.

Moramo da ukinemo dnevnice gradskim odbornicima i političarima. Na našoj listi niko ne živi od poslaničkih plata“, rekao je, između ostalog, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. On je požarevljane okarakterisao kao „genetske socijaliste kojima je u krvi SPS“.

Najvećim aplauzom, naravno, dočekan je lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić:

„Zna se da je Braničevski okrug najbolji u Srbiji što se tiče SPS-a i Jedinstvene Srbije po rezultatima. Dakle, od prvih višepartijskih izbora, parlamentarnih i izbora za predsednika Srbije mi smo uvek u ovom okrugu imali najbolji rezultat u Srbiji.“

Predizborni skup koalicije SPS-JS u Požarevcu 36573

 

Dačić je govorio i o odnosima sa Crnom Gorom i stranci crnogoraca koja se kao manjina predstavlja na predstojećim izborima i koja ga stalno napada. O otvaranju granica Dačić je rekao da je normalno da su granice prema Srbiji otvorene „jer svi žele u Beograd“.

Predizborni skup koalicije SPS-JS u Požarevcu 36573

„Otvorene su zato granice prema Prištini i Tirani. Ja im predlažem da traže tamo novi Vračar“, rekao je Dačić. „Smatram da je nekorektno da Srbe maltretiraju, da nemate nijednog Srbina na funkciji u Crnoj Gori, da se otima Ostrog, da se otima manastir Morača. I da to neko pozdravlja ovde u Srbiji, da koristi sve privilegije.“

Na temu priznanja nezavisnosti Kosova, on je istakao da se želi kompromis ali da on ne podrazumeva priznanje Kosova.

Dačić je dodao da je Socijalistička partija Srbije posebno vezana za grad Požarevac zbog predsednika Slobodana Miloševića.

„Oni misle da se mi sada stidimo naše prošlosti. Njihov problem je što nemaju prošlost. Ja ne kažem da je sve u prošlosti bilo idealno ali Slobodan Milošević nije bio izdajnik“, zaključio je Dačić.

 

1 1 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments