Ljudi, hvala na ovako veličanstvenom dočeku… Ne znam da li neko u Beogradu može ovoliko ljudi da okupi…  – rekao je Vučić dok su mu aplaudirali i skandirali: Aco, Srbine, Aco Srbine…

– Homolje je jedan od najlepših krajeva Srbije, to je biser Srbije… Spremni smo da ulažemo u turizam – rekao je on najavljujući ulaganja u ovaj deo Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Krepoljinu 16882
Foto: Kancelarija Predsednika Republike

Krepoljin je mesto u opštini Žagubica, gde su ga, ispred Doma kulture dočekali meštani, kako bi ga pozdravili i, kako su rekli, zahvalili mu na svemu što je za to mesto učinjeno u poslednjih nekoliko godina. Okupljeni nose zastave Srbije, a u prvom redu predsednika su dočekala i pozdravila deca u naradnim nošnjama. Dom kulture je izgrađen 1948. godine, a restauriran je 2015. godine sredstvima Vlade Srbije.

Iza Doma kulture nalazi se i Vatrogasna jedinica, koja će u narednih mesec dana početi sa radom, kada budu završene procedure za formiranje dobrovoljnog vatrogasnog društva „Mlava“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Krepoljinu 16882
Foto: Kancelarija Predsednika Republike

Vatrogasna jedninica u Krepoljinu izgrađena je u okviru IPA programa prekogranične saradnje EU između Srbije i Rumunije, a ukupna vrednost projekta je oko 1,5 miliona evra, od čega je 994.000 za opštinu Rekaš u Rumuniji, a 419.000 za opštinu Žagubica. Evropska unija je učestvovala sa 1,2 miliona evra – 845.000 Rekašu, a 356.000 Žagubici, dok su te dve opštine učestvovale sa 149.000, odnosno 63.000.

Do sada, kada su imali potrebe za vatrogasnim jedinicama, meštani Krepoljina morali da čekaju vatrogasce iz Žagubice. Za meštane tog naselja najznačajnija investicija je put od Petrovca ka Krepoljinu koji se nastavlja prema istočnoj Srbiji. Za rekonstrukciju puta od Petrovca do Žagubice izdvojeno je 610 miliona dinara.

Asfaltni put koji je bio u jako lošem stanju poslednjih 40 godina, od pre dve godine je kao pista, kažu meštani Krepoljina. U četiri naselja u Krepoljinu, pre dve godine rešeno je pitanje vodosnabdevanja i to posle 50 godina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Krepoljinu 16882
Foto: Kancelarija Predsednika Republike

U Krepoljinu živi oko 1.500 ljudi, koji se pretežno bave stočarstvom i poljoprivredom, a deo njih je zaposlen u rudniku mrkog uglja „Jasenovac“, od čega živi oko 300 meštana.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments