Istorijski arhiv Požarevac i Predškolska ustanova „Ljubica Vrebalov“ Požarevac predstavili su projekat, slikovnicu i bojanku pod nazivom „Avantura u arhivu“ .

Avantura u arhivu Slikovnica i Avantura u arhivu Bojanka jeste projekat Isotrijskog arhiva Požarevac koji j predstavljen u svečanom salonu Skuštine grada Požarevca.

U ovom projektu je učestvao vrtić „Leptirić“ PU „Ljubica Vrebalov“.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca je rekao da grad Požarevac uvek podržava projekte u koje su uključeni najmlađi sugrađani, a pre svega zato što je tema istorija, kultura i tradicija našeg kraja.

Vesna Pejić, član Gradskog veća zadužena za prosvetu je kazala da su ovom idejom koja je realizovana deca sklonjena od ružnih navika i data im je mogućnost da upoznaju grad u kome žive.

Direktorka Istorijskog arhiva, dr Jasmina Nikolić je istakla da je ovim projektom vršena edukacija dece predškolskog uzrasta o značaju arhivskih dokumenata za istoriju grada i tradiciju i kulturu našeg naroda.

Mališani iz vrtića „Neven“ su publici priredili kulturno umetnički program, a pored predstavnika lokalne samouprave bili su i predstavnici Istorijskog arhiva Požarevac, PU „Ljubica Vrebalov“, i drugi gosti.

Slikovnica i bojanka su rad vaspitačica i dece pomenutog vrtića koji su se u svom radu bavili istorijom, kulturom, i tradicijom.