U prvi razred osnovnih škola u Požarevcu ove godine je krenulo 668 đaka. Predstavnici lokalne samouprave pripremili su i danas uručili poklone svim prvacima, a u pitanju je školski pribor. Grad je u te svrhe iz budžeta izdvojio pola miliona dinara.

Đaci prvaci OŠ „Kralj Aleksandar I“ Požarevac

Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ i „Desanka Maksimović“ obišao je danas gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović sa svojim saradnikom Tomicom Stojanovićem, članom gradskog veća zaduženog za prosvetu.

Prilikom obe posete gradonačelnik Pavlović se obratio đacima prvacima poželevši im uspešno školovanje, da slušaju učiteljice i učitelje jer je to pravi put ka uspehu i da se čuvaju u vremenima u kojima živimo.

Gradonačelnik Pavlović rekao je da će ovaj mali gest prema đacima prvacima ubuduće biti praksa, kao i da se razmišlja i o povećanju fonda za pakete ali i fonda za stipendiranje uspešnih učenika:

„To smo i u godinama iza nas radili. Ali, ako se setite mog prvog obraćanja na konstitutivnoj skupštini, ja sam rekao da želim da uvedemo modu da odlikaši budu u modi. To nam je cilj, da konačno negujemo te kvalitete koji su davno izgubljeni.“