Foto: P.Jovanović

U Požarevcu  je danas održana akreditovana  edukacija stručnjaka iz Centara za socijalni rad i drugih ustanova socijalne zaštite iz Braničevskog, Podunavskog i Južno Banatskog okruga na temu “ Nasilje nad starijim osobama, specifičnosti, prepoznavanje i strategije prevencije”.

Prepoznajmo nasilje nad starijim osobama i sprečimo ga 10900
Foto: P.Jovanović

Cilj obuke je povećana informisanost stručnih radnika o specifičnosti nasilja nad starijim osobama, prepoznavanju istog i izradi i primeni strategija prevencije nasilja i ohrabrivanja starijih da o nasilju ne ćute i da ne odustaju od traženja mera podrške i zaštite.

Tridesetak stručnjaka su veoma posvećeno i zainteresovano radili, razmenjivali iskustva, pažljivo slušali i postavljali pitanja predavačima, učestvovali u diskusijama čime su pokazali veliki interes za ovu veoma aktuelnu temu.

Prepoznajmo nasilje nad starijim osobama i sprečimo ga 10900
Foto: P.Jovanović

Najveće interesovanje učesnici su pokazali za teme: Kako prepoznati nasilje nad starijima prilikom terenske posete porodici gde se ne radi o prijavi nasilja već o drugim problemima; kako zaštititi starije sa psihičkim i mentalnim smetnjama a koji su žrtve nasilja; kako identifikovati starije žrtve nasilja kada oni isto kriju ili ne prepoznaju ili ga čak i negiraju?

Projekat realizuje Udruženje Amity iz Beograda, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz finansijsku podršku Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, na teritoriji 8 okruga (48 opština) u Srbiji.

Prepoznajmo nasilje nad starijim osobama i sprečimo ga 10900
Foto: P.Jovanović
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments