U Svečanim salonima gradskog zdanja, predsednik Skupštine grada Požarevca, Bojan Ilić, upriličio je prijem za članove Skupštine Kluba generala i admirala Srbije u penziji.

Gradu Požarevcu i njegovim građanima uvek je čast i zadovoljstvo kada imaju priliku da ukažu poštovanje prema onima koji se nalaze na braniku države i pod zastavom Srbije čuvaju naš mir i slobodu. Zadovoljstvo je utoliko veće što ste vi, radeći taj častan posao, proveli ceo svoj radni vek. Drago nam je što ste odabrali upravo naš grad da u njemu održite Skupštinu vašeg Kluba i želim da vaše udruženje u godinama koje su pred nama još više jača i napreduje.“ – rekao je Bojan Ilić.

Klub admirala i generala je strukovno udruženje bivših najviših rukovodilaca Vojske SFRJ, SRJ i Srbije. Gajimo tradicije prethodnika od Srpske vojske vojvoda koje smo imali u Prvom svetskom ratu, do generala iz Drugog svetskog rata i posleratnih. Veliki broj nas je, nažalost, učesnik ratova 90-ih godina i bili smo dostojni naslednici naših slavnih predaka iz ratova. Cilj našeg udruženja jeste borba za mir.“ – rekao je predsednik Skupštine Kluba generala i admirala, Milomir Miladinović

U radu Kluba učestvuje većina penzionisanih generala među kojima su u načelnici Generalštaba, komadanti armija, komadanti korpusa, zamenici u Ministarstvu odbrane.

Skupu su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave grada Požarevca, članovi Skupštine Kluba i generali u penziji, pukovnik Duško Šljivančanin, načelnik Uprave za tradiciju standarde i veterane pri Ministrstvu odbrane Republike Srbije, kao i predstavnici Centra za obuku kopnene vojske i kasarne „Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu i

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments