Ovo pitanje verovatno je sebi postavio i požarevljanin Nebojša Sotirov koji se našao u čudu kada je danas u svom dvorištu zatekao neobičnog gosta – lisicu. Pitomog, ali, ipak, kao što znamo, „lukavog“ ponašanja, lisica je navela Nebojšu na razmišljanje – šta sad?

Požarevac: Da li se priroda više "ne plaši" ljudi? 33974

U doba straha i života prepunog vestima o koroni, ova slika svakako je nešto drugačije i lepo. Ali, „gošća“, koju su verovatno tišina i mir koji vlada požarevačkom okolinom u poslednje vreme naveli na pogrešan put, mora biti vraćena u svoje stanište.

„Kažu priroda se budi, evo kod mene lisica se doselila i uopšte se ne plaši. Da me ne bi savetovali odmah da vam kažem da sam zvao sve službe (od komunalne preko lovaca i zoohigijene) i da niko nije nadležan. Jedino zoohigijena hoće da dođe ali, ne leži vraže, lisica izlazi uveče a oni rade do 15 časova. Ovim bi hteo da zamolim nekog lovca koji ima klopku ako može da je postavi i da je uhvati“, ljubazno je zamolio gospodin Sotirov na svom fejsbuk profilu.

Slike su nastale između Požarevca i naselja Zabela, kod skretanja za Kostolac.

Naravno, niko i ne pomišlja da ugrozi život ove“ lepe lije“, već da joj se na neki način pomogne. Svaki savet je dobrodošao.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments