Turistička organizacija grada Požarevca na konferenciji u Ergeli Ljubičevo, objavila je zvaničan program 56. LJubičevskih konjičkih igara. Prema programu, prateće manifestacije počele su već 15. avgusta i trajaće sve do 4. septembra.

Tim povodom u Ergeli Ljubičevo je održana konferencija za medija na kojoj su program predstavili predsednik skupštine grada Požarevca Bojan Ilić, Vasilije Baldić V.D. Direktora turističke organizacije Požarevac i direktorka marketinga Apatinske pivare, Olivera Nikodijević.

Program 56.Ljubičevskih konjičkih igara 22489
Foto:P.Jovanović

Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić ističe da je manifestacija jedinstvena, jer pored galopskih i kasačkih nadmetanja na hipodromu, obuhvata i takmičenje višebojaca za titulu Viteza, po čemu su Ljubičevske konjičke igre prepoznatljive ne samo u Srbiji, već i šire.

“Koliki je značaj Igara govori i činjenica da je njihov pokrovitelj kao i prethodnih godina predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Pozvao bih sve građane Srbije da posete Požarevac u vreme LjKI, obezbedili smo dovoljan broj parking mesta, a pozitivna atmosfera zagarantovana je kako na hipodromu tokom sportskih nadmetanja, tako i u centru grada gde će se odvijati zabavni deo programa”, rekao je Ilić. O novinama na hipodromu predsednik požarevačkog parlamenta je istakao da je postavljen semafor i tako će svi posetioci hipodroma moći da vide vreme koje je svaki takmičar imao. Što je od velikog značaja u višeboju. Ilić je između ostalih koncerata istakao nastup Sergeja Ćetkovića u petak 30. avgusta i Lepe Brene u subotu 31. avgusta.

Vasilije Baldić, V.D. direktor Turističke organizacije grada Požarevca najavio je program i istakao da će se muzički deo programa odvijati na dve bine. On je rekao da će ovogodišnji defile imati posebnu temu i da će to biti iznenađenje sa posetioce. Osim pomenutih koncerata i aktivnosti Baldić je predstavio kompletan program:

U okviru Ljubičevskih igara, u Galeriji savremenih umetnosti otvorena je izložba „Jedan izlog, jedna slika“. Izložbu su priredili ULIS „Milena Pavlović Barili“ i Turistička organizacija grada Požarevca. Izložba će trajati do 4. septembra. Od 25. do 29. avgusta u Domu učenika Poljoprivredne škole „Sonja Marinković“ održaće se likovna kolonija „Bez granica“. Organizator kolonije je Društvo srpskog – grčkog prijateljstva „Rista Kolonjas“. Izložba „Jedan izlog, jedna slika“ u periodu od 26. avgusta do 4. septembra biće postavljena i u izlozima radnji u Požarevcu.

Program 56.Ljubičevskih konjičkih igara 22489
Foto:P.Jovanović

Muzički program počinje u sredu 28. avgusta kada će se odvijati koncerti na dve lokacije. U centru Požarevca od 21 sat planiran je koncert Borisa Petrovića, dok od 22 časa nastupa Lexington bend. U dvorištu Politehničke škole, od 20 časova, nastupaće lokalni RNR bendovi.

U četvrtak 29. avgusta na bini u centru Požarevca od 21 sat nastupiće Požarevljanin Renato Henc, dok je od 22 časa planirano da nastupi bend Crvena Jabuka. U dvorištu Politehničke škole od 20 sati koncert će održati simfonijski orkestar „Gvardia“. Tokom celog dana, u depou Istorijskog arhiva Požarevac, biće postavljena izložba na otvorenom „Moda u Požarevcu 1880-1929, susret istoka i zapada“.

Apatinska pivara je ponosni prijatelj  i ovogodišnjih 56. Ljubičevskih konjičkih igara istakla je direktorka marketinga apatinske pivare, Olivera Nikodijević.

Olivera Nikodijević, direktor marketinga Apatniske pivare je kazala da je ovo treća godina od kada je pivara odlučila da podrži igre. Ovo je mesto gde se susreću tradicija i kvalitet. Apatinska pivara je osnovana 1756. godine, Ergela „Ljubičevo“ je nešto mlađa, ali i jedna i druga priča su priče o trajanju, kvalitetu, istoriji i o našem narodu.

„Požarevac ima posebnu ulogu u našem projektu „Tvoj grad, tvoja snaga“, zato što je naš prvenac. Mi smo pre tri godine krenuli sa etiketama i sa posebnom jednom kampanjom i saradnjom sa gradom. Tada smo prvi put pustili na tržište etikete koje imaju naš znak ali ispod ne piše „Jelen pivo“ nego piše Požarevac. Apsolutno uzimajući i odajući poštu svemu onome što stoji iza imena i grada Požarevca“ rekla je Olivera Nikodijević.

Program 56.Ljubičevskih konjičkih igara 22489
Foto:P.Jovanović

Narednog dana, 30. avgusta, od 10:30 sati, u Gradskom parku planirano je otvaranje izložbe meda, dok bi u 11 časova trebalo da bude otvorena izložba sitnih životinja „Ljubimac“.

Početak defilea zakazan je za 18 sati, dok je koncert Miloša Radovanovića planiran od 21 čas. Vatromet je planiran za 22 sata dok će koncert Sergeja Ćetkovića biti od 22:10 časova. U dvorištu Politehničke škole od 22:30 sati planirano je DJ veče „Big summer break“ – Vol.3. Na hipodromu 30. avgusta od 10 sati biće održana regionalna izložba konja.

Program 56.Ljubičevskih konjičkih igara 22489
Foto:P.Jovanović

U subotu 31. avgusta program na hipodromu počeće u 7 sati konjičkim takmičenjem u daljinskom jahanju „Đeneral Ilija Gojković“. Od 14 časova počinje glavni program na hipodromu kada će se četiri kasačke i dve galopske trke, kao i polufinale Ljubičevskog višeboja. U centru grada od 21 sat planiran je koncert Stefana Živojinovića, dok će od 22 časa nastupiti Lepa Brena. U dvorištu Politehničke škole od 19 sati počeće smotra folklornih ansambala.

Program 56.Ljubičevskih konjičkih igara 22489
Foto: Turistička organizacija Grada Požarevca

Glavni dan u nedelju 1. septembra

Glavni dan je u nedelju 1. septembra kada će se na hipodromu u Požarevcu od 14 sati održati četiri galopske i dve kasačke trke. Takođe, biće održano i finale Ljubičevskog višeboja. Zatvaranje 56. Ljubičevskih konjičkih igara planirano je za 19 sati proglašenjem viteza Ljubičevskog višeboja.

Za učesnike višeboja biće izdvojeno oko 2 miliona dinara, pobednik višeboja dobiće 625.000 dinara. Fond glavne galopske trke “Ljubičevo” je 2 miliona dinara, a prvo mesto osvaja million dinara. Što se tiče kasačke trke “Knez Mihajlo” ukupan fond je 800.000 dinara, a pobednik dobija 400.000 dinara. Cena ulaznice za Hipodrom, 1. septembra iznosi 300 dinara za stajanje na tribinama A i B, dok je za centralnu tribinu cena 1000 dinara. U subotu 31. avgusta, kada su na programu polufinalna nadmetanja u Ljubičevskom višeboju, preskakanju prepona kao i konjičke trke ulaz je besplatan.

Program 56.Ljubičevskih konjičkih igara 22489
Foto: Turistička organizacija Grada Požarevca
Program 56.Ljubičevskih konjičkih igara 22489
0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments