Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora o sprovođenju i realizaciji Programa stručne prakse LAPZ-a. Ugovore sa polaznicima prakse potpisali su gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović i direktorka NZSZ Sonja Mirić.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović istakao je da potpisivanjem ugovora angažovano osmoro mladih nezaposlenih lica koja će biti obuhvaćena stručnom praksom u Gradskoj upravi na period od godinu dana.

„Reč je o licima bez radnog iskustva koja se nalaze na evidenciji NSZ-a. U pitanju su 4 diplomirana ekonomista, 2 diplomirana pravnika i po jedan diplomirani građevinski inženjer i diplomirani inženjer poljoprivrede. Ova lica će biti raspoređena po odeljenjima lokalne samouprave saglasno svojoj stručnoj spremi. Njima će biti dodeljeni mentori koji su iste stručne spreme. Smatramo da je ovaj program stručne praske višestruko koristan zato što će ovi mladi ljudi sticati potrebno iskustvo, a isto će doprineti radu gradske uprave“ rekao je Simonović.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom rekao je da lokalna samouprava ove godine za javne radove i stručnu praksu izdvojila 10 miliona dinara. Od te sume 7 miliona je namenjeno za javne radove a 3 miliona dinara za stručnu praksu, tehničku podršku u ovom projektu dala je požarevačka filijala Nacionalna služba za zapošljavanje.

Smanjenje broja nezaposlenosti?

Kada se sagleda čitava teritorija grada Požarevca uključujući gradsku opštinu Kostolac, na dan 31.08.2019. godine na zavodu se nalazlo 2.980 (1.888 žena) nezaposlenih lica što je za 11,44% manje u odnosu na isti mesec prethodne godine, odnosno za 23,02% manje odnosu na isti mesec 2017. godine. Gradonačelnik je najavio da će se ovaj broj smanjiti od oktobra još više kada počne sa radom fabrika za reciklažu.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments