Termoelektrane „Kostolac A” i „Kostolac B” i tokom maja su nastavile da proizvode električnu energiju sa visokim stepenom pouzdanosti što je rezultiralo isporučivanjem više od 620 miliona kilovat-časova. elektroenergetskom sistemu EPS-a prošlog meseca.

Posmatrano u odnosu na plan, ovaj rezultat je za 22 odsto veći od očekivane proizvodnje za maj. Zbog niskih temperatura, tokom maja je isporučivana toplotna energija za daljinski sistem grejanja, tako da je 6.727 MWht predato JP „Toplifikacija” Požarevac.

Proizvodnja električne energije - U maju 22 odsto više od plana 20527
Foto: P.Jovanović

Ukupna proizvodnja od početka godine do 1. juna iznosi više od tri milijarde kilovat-časova, što premašuje petomesečni plan za 7,4 odsto. Blokovi TE „Kostolac A” su proizveli u pomenutom periodu više od 920 miliona kWh čime su prebacili plan za četiri odsto.

Blok A1 je prebacio plan za osam odsto a blok A2 za dva procenta. U TE „Kostolac B” je takođe premašen plan i proizvedeno je više od dve milijarde kilovat-časova, odnosno devet odsto više od plana. Blok B1 je premašio plan za 11 procenata, a blok B2 za sedam odsto.

Autor:EPS Energija/I. M.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments