Prosečna kalorijska vrednost iznosila je 9.200 kilo džula po kilogramu uglja, što predstavlja do sada najveću prosečnu toplotnu vrednost

Na Površinskom kopu „Drmno“ u aprilu je, prema podacima Službe za praćenje i analizu proizvodnje, iskopano 722.641 tona uglja. Na deponijama je na kraju meseca dovoljno uglja za rad termopostrojenja.

Prosečna kalorijska vrednost iznosila je 9.200 kilo džula po kilogramu uglja, što predstavlja do sada najveću prosečnu toplotnu vrednost iskopanog uglja.

Ukupno je u prošlom mesecu termoelektranama isporučeno 6.575 tera džula toplote. Za četiri meseca rada u ovoj godini iskopano je 3.031.990 tona uglja i isporučeno je 26.919 tera džula toplote, što je na nivou plana. Ugalj se od početka godine sa kopa „Drmno“ odvozi i za potrebe termoelektrane „Morava“ u Svilajncu.

Za četiri meseca ukupno je izdvojeno 97.552 tone sitnog uglja.Proizvodnja uglja je stabilna, predvidiva, kontinuirana i u skladu sa potrebama rada i angažovanja termoenergetskih kapaciteta instalisanih u Kostolcu – rečeno nam je u Službi za praćenje i analizu proizvodnje.

Rudarskim sistemima za otkrivanje uglja, prema preliminarnim podacima o proizvodnji otkrivke, u prošlom mesecu je otkopano 2.321.288 kubika čvrste mase. Od početka godine rudarskim sistemima za otkrivanje uglja otkopano je 11.260.749 kubika jalovine.

Autor: EPS Energija/S. Srećković

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments