U sredu, 13. marta 2019. godine, u 12 časova u galeriji „Krug“, Petrovac na Mlavi, šestu godinu za redom, svečano je otvorena izložba dečjeg likovnog stvaralaštva „Prolećni učenički likovni salon – PULS 2019“.

Prolećni učenički likovni salon – PULS 2019 u Galeriji „Krug“ u Petrovcu na Mlavi 16114
Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Na konkurs pod nazivom „Dizajner, kreator budućnosti“ stiglo je 135 radova 120 učenika starijih razreda osnovnih škola opštine Petrovac, od kojih je u uži izbor ušlo 83 rada koji su i izloženi na ovogodišnjem PULS-u. Iz ovog užeg izbora odabrano je 12 radova dvanaestoro mladih umetnika koji su i nagrađeni.

Prvu nagradu dobili su: Goca Anđelković, VIII-1 razred OŠ „Bata Bulić“, Petrovac na Mlavi, Anđelija Rajković, VII-2 razred OŠ „Bata Bulić“, Petrovac na Mlavi i Jelena Bošković, V-2 razred OŠ „Miroslav Bukumirović Bukum“, Šetonje; dobitnici druge nagrade su: Ana Jović, V-2 razred OŠ „Miroslav Bukumirović Bukum“, Šetonje, Ilija Đorđević, VII razred OŠ „Žarko Zrenjanin“, Veliko Laole i Tijana Stojanović OŠ „Miroslav Bukumirović Bukum“, Šetonje; trećenagrađeni su: Anastaija Đurić, VII razred OŠ „Miroslav Bukumirović Bukum“, Šetonje, Milica Cetić, VIII-5 razred OŠ „Bata Bulić“, Petrovac na Mlavi, Vladan Ilić, V-2 razred OŠ „Jovan Šerbanović“, Ranovac, Ivana Manojlović, VI razred OŠ „Đura Jakšić“, Oreškovica, Marija Ivković, V razred OŠ „Žarko Zrenjanin“, Veliko Laole i Marija Nikolić, VIII razred OŠ „Miroslav Bukumirović Bukum“, Šetonje.

Prolećni učenički likovni salon – PULS 2019 u Galeriji „Krug“ u Petrovcu na Mlavi 16114
Foto: Opština Petrovac na Mlavi

Sve nagrade, koje je obezbedila Opština Petrovac na Mlavi, uručio je Goran Ristić, zamenik Predsednika Opštine Petrovac, koji je izložbu i otvorio. Sve prisutne na početku je pozdravio sekretar ULUP-a, diplomirani slikar, Dragan Milosavljević, a za svečani ton otvaranja bile su zadužene učenice OŠ „Bata Bulić“ iz Petrovca, koje su pevale i recitovale.

Prolećni učenički likovni salon – PULS 2019 u Galeriji „Krug“ u Petrovcu na Mlavi 16114
Foto: Opština Petrovac na Mlavi

U publici su se, pored mnogobrojnih učenika, nastavnika i direktora osnovnih škola naše opštine, mogli videti i roditelji dece, kao i predstavnici drugih javnih ustanova naše opštine, kao i predstavnici medija, tako da je galerija „Krug“ bila prepuna. Izložba dečjih likovnih radova „PULS 2019“ moći će da se pogleda do kraja marta 2019. svakog radnog dana i subotom.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments