U Svečanim salonima gradskog zdanja u Požarevcu promovisana je knjiga „Derbi“ autora Dragiše Kovačevića u kojoj su obuhvaćeni svi do danas odigrani „večiti derbiji“.

Promovisana knjiga „Derbi“, autora Dragiše Kovačevića 30679

Knjiga je autentični podsetnik na vremena koja su obeležila decenije odigranih derbija koje su iza nas. O knjizi su govorili autor Dragiša Kovačević, nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Zoran Filipović i nekadašnji fudbaler Partizana Dževad Prekazi.

Na promociji su prisustvovali gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović, članovi gradskog veća, nekadašnji akteri derbija rodom iz Požarevca Marjan Marković i Predrag Luka, kao i rukovodstvo i igrači FK Mladi Radnik i članovi KMF Požarevac. Na samom početku prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji je rekao da su Svečani saloni okupili istinske ljubitelje sporta i pisane reči:

Promovisana knjiga „Derbi“, autora Dragiše Kovačevića 30679

Bane Spasović

”Susret Partizana i Crvene zvezde tema je razgovora ne samo u Srbiji i na Balkanu, već i u čitavom sportskom svetu jer ovaj susret gradskih rivala priznat je kao jedan od uzbudljivijih na planeti. Možda ne uvek po kvalitetu igre, ali uvek po količini emocija i strasti koji prate kako aktere na terenu, tako još više i na tribinama. Dakle, o Večitom derbiju pričamo svi, ali naš večerašnji gost, inače autor knjige, možda ima malo više prava na to od ostalih. To je čovek u sportu i iz sporta i jedan od najprepoznatljivijih imena sportskog novinarstva koji je imao viziju da napravi prvu pravu sportsku televiziju u Srbiji. Sve do danas, čini mi se da nijedan domaći sportski kanal nije učinio ono što je učinio Dragiša, a to je da prenose velikih evropskih utakmica zameni pričama sa malih terena po čitavoj Srbiji.”

Promovisana knjiga „Derbi“, autora Dragiše Kovačevića 30679

Autor knjige Dragiša Kovačević je ovom prilikom rekao da ova knjiga sadrži njegova sećanja i anegdote, autentične priče koje su njemu, kao novinaru radija Studio B pričali akteri derbija. Pored igrača oba kluba u knjizi su zanimljive priče javnih ličnosti i njihova sećanja na svetkovinu srpskog fudbala.

Promovisana knjiga „Derbi“, autora Dragiše Kovačevića 30679

Svoje utiske sa večitih derbija podelili su i gosti gospodina Kovačevića, Zoran Filipović i Dževad Prekazi, koji su se složili da je to praznik fudbala i jedan od najvećih rivaliteta u svetu.

Izvor: Informativna služba Grada Požarevca

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments