Svečanom akademijom u kostolačkom Domu kulture obeležena je decenija postojanja Gradske opštine Kostolac.

Milena Cerovšek, predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac je navela da će se lokalna samouprava boriti za još lepši i uređeniji Kostolac za sve:

”Danas, se ime Kostolac vezuje za termoelektranu i sve što ona doprinosi modernom čoveku i njegovom načinu života, ali ovo mesto je mnogo više od toga. Zbog svih onih koji žive i onih koji će tek živeti ovde, borićemo se za još više posla za naše građane, za još čistiji vazduh i vodu za našu decu i za još lepši Kostolac za sve nas.“

Po rečima Serža Krstanoskog, predsednika GO Kostolac, iza njih je deset godina napornog rada, zalaganja i truda da se stvori moderna i uređena opština.

„U godinama koje su pred nama ključni faktor razvoja kostolačke opštne je u potpunosti sprovođenje investicionog plana Vlade Srbije, za bolji život i bogatiju Srbiju 2020 – 2025, koji se odnosi na kompletno uređenje naše zemlje, odnosno, opštine“ – kazao je Krstanoski.

Gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović, rekao je da je odluka da se formira gradska opština Kostolac bila dobra.

Veća ovlašćenja donela su i veću odgovornost, a rukovodstva koja su bila na čelu Kostolca, naročito poslednjih godina, pokazala su da najbolje odluke po vas same možete doneti isključivo – vi sami. Kao deo Požarevca, Gradska opština Kostolac donela je jednu novu vrednost gradu, kakvu nije imala kao mesna zajednica. Vaši poslednji rezultati daju vam za pravo da možete reći da ste imali i imate poseban doprinos u osnaživanju Požarevca a pritom ne mislim na činjenicu što se na vašoj teritoriji nalaze termoelektrane i kopovi.” – rekao je Spasović.

Proslavljeno 10 godina postojanja Gradske opštine Kostolac 28974
Foto: GU Požarevac

Na kraju akademija uručena su priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama koje su dali svoj doprinos u razvoju Gradske opštine Kostolac.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments