Dogfish Head Pivara poznata je po tome što koristi zanimljive sastojke u spravljanju piva počev od svinjetine pa do mesečevih meteora. Ovaj put su u saradnji s „Mace Security“ stvorili pivo koje nosi naziv „In Your Mace“ i koji ima ukus suzavca ? …

Od ovog piva definitvno će vam utrnuti usta! Jer verovatno niko od vas ni u snu ne bi pomislio da bi suzavac dao „dobar“ ukus piva, ali vidite na kraju, postoji i proziveli su i takvo pivo.

Prostije rečeno u pivari Dogfish Head kreirali su prvo pivo koje ima ukus po (biber) spreju za samoobranu.

Ovo neočekivano piće-pivo napravljeno je s glavnim sastojkom koji se nalazi u samom suzavcu (biber sprej).! Delomično je pripremljeno s oleoresin capsicum, aktivnim sastojkom u biber spreju.

„In Your Mace“ suzavac pivo i jedno je od najzabavnijih kolaboracija koje smo do sad napravili. Jako smo ponosni na našu malu kreaciju koju smo napravili s našim prijateljima iz Mace Security.“ izjavio je Sam Calagione, kreator piva, a koji opisuje iskustvo.

Ideja je došla još kada su vlasnik pivnice Sam Calagione i potpredsednik prodaje u Maceu Erik Kravford bili prijatelji na fakultetu. Njih dvojica su odubek sanjali da probaju pivo s ukusom kafe, mleka, šećera, ali i sada, suzavca (biber spreja).

„Uvek tražimo jedinstvene, avangardne i eksperimentalne ideje kada je reč o pivu. Želimo pomaći granice u tradicionalnoj izradi piva, a zadržati bogatu aromu, ukuse i sastojke u koje su se zaljubili fanovi naše pivnice kao i naših proizvoda.“ kazao je Calagione.

U prodaju će se pustiti samo 200 boca od 750ml „In Your Mace“, suzavac piva i to 17 februara ove godine.

Dok će pravi ljubitelji piva moći probati točenu verziju ali samo u samoj pivari u Miltonu u Delawareu gde je pivo i prozvedeno.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments