Omladinski rukometni klub „Mladi radnik“ iz Požarevca kreće sa svojim pripremama. Trener Milan Petković sa svojim stručnim štabom, Prvulovićem i Savićem, okuplja ekipu. Na prvoj prozivci se očekuju svih 24 igrača kao i svi igrači mlađih kategorija.

„Očekuje nas naporan rad. Svi jedva čekaju početak prvenstva. Silno smo motivisani i željni dokazivanja. Imamo u planu 6 nedelja jakih pripema i nekoliko prijateljskih utakmica. Svi momci su zdravi. Posle povrede ekipi se priključuje i trenutno prvi strelac lige Nikola Gogić. Ekipa je ostala u istom sastavu kao u prvom delu sezone. Krećemo i sa radom mlađih kategorija kako bi ih što bolje spremili za ligu mlađih kategorija.“, kaže trener Petković.

”Najbitnije da je u ekipi dobra, pozitivna atmosfera i da sa velikom željom ulazimo u pripreme kako bi što bolje odigrali nastavak prvenstva. Svi željno očekujemo popuštanje mera kako bi što pre zaigrali pred našom publikom koja će nam biti „osmi“ igrač na terenu.“, kaže kapiten Đoković.

ORK trenutno zauzima 6 mesto sa 3 pobede, 3 poraza i jednom nerešenom utakmicom.

Početak prvenstva je zakazan za 27/28. februar, gde će ekipa ORK-a gostovati ekipi Lapova u Svilajncu. Liga mlađih kategorija kreće čim epidemiološke mere to dozvole. Deca se takmiče u ligi do 16, 14,12 godina i u mini rukometu.