U Galeriji obojene svetlosti Centra za kulturu Požarevac, u subotu 29. avgusta, biće otorena izložba slika sa Prve srpska likovne kolonije na daljinu „TULBA 2020“ realizovane on-line od juna do avgusta ove godine a ovaj jedinstveni Projekat podržao je Grad Požarevac, Poljoprivredna škola „Sonja Marinković“ sa Domom učenika kao i  Udruženje „Homolje art“.

Naime, ideja da se slikari tradicionalno okupe u Domu učenika na brdu Tulba iznad Požarevca i pod geslom „Poznati srpski slikari požarevačkim đacima“ prenesu svoju inspiraciju na platno i deo sopstvenog iskustva najtalentovanijim mladim Požarevljanima, pala je u senku pandemije kovida koja je uzdrmala planetu.

Tako je organizator „ART KRUG PM“ Požarevac, na čelu sa akademskim slikarem Pavlom Miladinovićem, odlučio da spoji tradicionalno i savremeno, izbori se sa pandemijom i pobedi nepobedivo na svoj način.

Likovna kolonija „Tulba 2020“ postaje prva on-line kolonija u Srbiji sa dvadesetak afirmisanih slikara, a internet, kamere i računari spojili su virtuelno i realno tako da su učesnici u svakom trenutku bili u kontaktu a kolonija dobila sasvim novu dimenziju.

Izložbu čini 29 radova poznatih srpskih slikara, a Požarevljani će moći da ih pogledaju sve do 13. septembra, posle čega se postavka seli najpre u Žagubicu a potom u Petrovac na Mlavi.

Više o ovoj vesti možete pročitati OVDE .

NASLOVNA FOTO: Pavle Miladinović u kontaktu sa jednim od učesnika jedinstvene likovne kolonije Foto: V. Vinkić

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments