Iako u ovom gradu još uvek nema „specijalnih“ mera za suzbijanje širenja korona virusa, gradske ulice su ovog popodneva puste kao da je u toku policijski čas. Da li zbog visoke temperature ili straha od korone, požarevačkim centralnim ulicama tek ponegde prođe neki pešak ili automobil.

Puste ulice grada Požarevca 38008

 

Maske se nose u svim zatvorenim prostorima: bankama, prodavnicama,pijacama i ostalim mestima. Gotovo svi, naročito stariji požarevljani ne mogu se videti bez maske čak i na otvorenom.

Puste ulice grada Požarevca 38008

 

Prema zvaničnim informacijama Zavoda za javno zdravlje Požarevac u poslednja dva dana zabeležen je samo jedan slučaj obolevanja od korona virusa. Da li je to posledica velike samodiscipline građana Požarevca ili ne, ostaje da se vidi u narednim danima i nedeljama.

 

Puste ulice grada Požarevca 38008

Međutim, prema nezvaničnim informacijama koje dolaze iz dosta različitih izvora, broj zaraženih virusom korona u Požarevcu je daleko veći. Iako sve ostaje na nivou „gradskih priča“, postoje glasine da se veći broj naših sugrađana već, na žalost, nalazi na respiratorima u Beogradu. I dok mnogi žale jer vašara biti neće, izgleda da COVID 19 „poručuje“ da mu ni plus 35 stepeni u hladu ne može ništa.

 

5 1 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena012
02/07/2020 17:48

Bravo! Napokon da neko „realnije“ vesti iznese… Nisu ludi ti ljudi sto to pricaju, a ni price nisu nistavne sto kruze po gradu, kao sto nam pojedini prinose. Sve se zna! Sramota za zdravstvo da cuti, sebi otezava, puci ce zdravstveni sistem pre ili kasnije, a i pritom ce navuci gnev na sebe.