Centar za kulturu Kostolac i Udruženje za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše“ poziva vas na onlajn

Radionicu starih zanata
– drvodeljstvo –

Četvrtak, 27. avgust 2020. godina, u 18 časova.

Radionicu možete pratiti na FB stranici Centra za kulturu Kostolac

 

Opis radionice:

U eri napredne tehnologije u Srbiji, neophodno je očuvati duh tradicionalnih zanata. Pojedini zanati zasnovani su na prastarom iskustvu staroslovenske kulture i danas se brojni majstori trude da određene zanate sačuvaju od zaborava. Tradicionalne zanatske alatke, proizvodi i različiti proizvodi zanatskih radionica, predstavljaju deo materijalne kulturne baštine, kao i svedočanstvo jednog vremena koje polako nestaje u sveopštoj modernizaciji.

Radionica starih zanata deo je projekta „Tragovima prošlosti – očuvanje kulturne tradicije kroz stare zanate i jela našeg kraja“ koja je odobrena od strane Gradske opštine Kostolac i koja se već dve godine veoma uspešno sprovodi u našem gradu. Tokom ove onlajn radionice, Jovo Ćulibrk, potpredsednik Udruženja „Od knjige do duše“ pokazaće šta je sve od alata potrebno za rad sa drvetom i podeliće sa polaznicima radionice neke od osnova drvodeljstva.

Prijava za radionicu u toku!

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments