Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je javni konkurs za pohađanje selekcione obuke za Specijalnu antiterorističku jedinicu (SAJ) na koji, po prvi put u 40 godina dugoj tradiciji postojanja ove jedinice, mogu konkurisati građani Republike Srbije koji nisu pripadnici MUP-a.

Konkurs je otvoren do 10. juna, a uslovi za prijem u ovu elitnu jedinicu podrazumevaju pozitivnu bezbednosnu proveru, kao i odgovarajuće psihofizičke sposobnosti. Ukupno 15 najboljih kandidata koji prođu selekcionu obuku postaće deo ove specijalne jedinice policije.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije, koji su punoletni i nisu stariji od 24 godine, imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Beograda, završenu najmanje srednju školu, vozačku dozvolu B kategorije i nisu osuđivani.

Radno mesto „specijalac“ - Konkurs za Specijalnu antiterorističku jedinicu (SAJ) 19222
Foto: MUP Srbija

Obrazac prijave i neophodnu dokumentaciju, koju je potrebno podneti uz prijavu, kao i sve druge informacije vezane za konkurs zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa sajta Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs.

Prijave na konkurs, sa pratećom dokumentacijom, mogu se podneti do ponedeljka, 10. juna 2019. godine na adresu Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za ljudske resurse, Bulevar Zorana Đinđića 104, Novi Beograd sa naznakom – „Za javni konkurs za radno mesto „specijalac““.

Radno mesto „specijalac“ - Konkurs za Specijalnu antiterorističku jedinicu (SAJ) 19222
Foto: MUP Srbija

Iskustvo sticano decenijama i program obuke sačinjen po uzoru na svetske antiterorističke jedinice, svrstale su SAJ u jednu od najeletnijih jedinca, koja je spremna da izvrši najsloženije zadatke u očuvanju bezbednosti i zaštiti Republike Srbije i njenih građana.

Autor: MUP

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
1 Comment
Newest
Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
25/07/2019 10:50

Ja sam jedan od opasnijih specijalaca na ovom podneblju…da sam u Francuskoj zvali bi me Legija