Radovi na izgradnji reciklažnog centra na deponiji Jeremino polje u punom su jeku, a završetak radova očekuje se 15. decembra.

„U okviru Centra postoje 11 objekata – portirnice sa vagom, rampa za pranje točkova, hala za primarnu selekciju, baliranje i pretovar otpada, gde se neselektovani otpad transportuje u regionalnu stanicu u Lapovu, koja je ujedno regionalna stanica kako za Požarevac, tako i za optšine Golubac i Veliko Gradište.“ – objašnjava Miodraga Mutavdžića, nadzorni organ radova iz firme „Beohidro“.
Izgradnja reciklažnog centra gotova do 15. decembra 24226
Foto: T. Bogosavljević

Ono što je preostalo da se završi jeste centralni objekat, odnosno sala za selekciju i baliranje otpada, a po proceni Mutavdžića za to je potrebno 35 do 40 dana, gde bi se zatim unosila oprema koja će se montirati mesec dana.

Izgradnja reciklažnog centra gotova do 15. decembra 24226
Foto: T. Bogosavljević

Radove je obišao i gradonačelnik Bane Spasović sa saradnicima.

„Ovo je jedan od najsloženijih objekata koji se trenutno radi u Srbiji, a grad Požarevac je pionir u nečemu; začetnik prikupljanja i selektovanja otpada, reciklaže, transfer stanice i odvoženja otpana na deponiji u Lapovo. Sa reciklažnim centrom rešavamo jedan veliki problem u Požarevcu, jer poslednjih 15 godina sanitarna deponija dobija samo privremene dozvole. Očekujemo da se nakon reciklaže ukupna količina otpada smanji za 20 odsto.“ – rekao je Spasović.
Izgradnja reciklažnog centra gotova do 15. decembra 24226
Foto: T. Bogosavljević

Centrom će upravljati JKP „Komunalne službe“, gde će posao dobiti oko 20 ljudi.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments