Rekonstrukcija Sinđelićeve počela je početkom aprila ove godine i premda je finiširanje radova kompletne ulice najavljen za novembar, ipak, radovi će da se privedu kraju neposredno pred Novu godinu.

Boban Panić, nadzornog organa u izgradnji ulice, ističe da se trenutno izvode pripremni radovi za asfaltiranje i postavljanje trotoara koje će početi za 10 dana, a završetak rekonstrukcije očekuje se da bude najkasnije do 25. decembra.

„Po nekim našim optimističkim prognozama, svi radovi bi trebalo da budu gotovi do 20. decembra, eventualno 25. To je neki okvirni rok za završetak svih radova.“ – rekao je Panić i dodaje da će dosadašnje ulično osvetljenje u Sinđelićevoj zameniti led rasvetom, čime će ulica dobiti sasvim drugačiji izgled nakon završetka svih radova.

Radovi u Sinđelićevoj gotovi krajem decembra 26796
Foto: T. Bogosavljević

Radove je posetio i gradonačelnik Bane Spasović sa saradnicima, koji je tom prilikom istakao da ulica po projektu ima sve predispozicije za dvosmerni saobraćaj, ali da je to predviđeno tek nakon regulacije saobraćaja na teritoriji gada Požarevcu. Kako dalje objašnjava, u planu je da se na mestu male benzinske pumpe kod Više tehničke škole uradi raskrsnica ili kružni tok kako bi se time regulisao saobraćaj u ovom delu grada, ali i kako bi Sinđelićeva mogla da funkcioniše kao dvosmerna ulica.

Spasović je, između ostalog, istakao da su pregovori sa vlasnicima benzinske pumpe, na čijoj lokaciji je predviđen kružni tok ili raskrsnica, obavljeni, te da se već sledeće godine očekuje da Grad ekspropriše zemljište i time počne da rešava saobraćaj u centru grada. Naime, sama rekonstrukcija Sinđelićeve i regulacija saobraćaja mogle bi ujedno da budu uvertira u dugo najavljivanu pešačku zonu, pošto se očekuje i kompletna rekonstrukcija Tabačke čaršije.

„Okupacija“ Sinđelićeve

Može se reći da je devetomesečna „okupacija“ Sinđelićeve ulice delimično uzdrmala kvalitet života žitelja ovog dela grada. Sreća u nesreći je fer-plej igra vremenske prognoze. Pojedini koji stanuju u ovoj ulicu svaki odlazak na posao smatrali su kao hod po minskom polju, dok su drugi muku mučili sa parking mestom, a kako kažu bile su im na raspolaganju sporedne tri ulice u kojima već ima i previše parkiranih vozila.

„Dešavalo se da ne nađem parking ni u tim ulicama, pa mi je jedina opcija da parkiram automobil na nekom daljem mestu. Plaćanje mesečne nije ni bilo u opticaju, s obzirom da inače parkiram u svom dvorištu, pa mi je taj trošak apsolutno nepotreban.“ – govori mladić iz Sinđelićeve.

Svakako radovi se privode kraju, pa će se i stanovnicima ove ulice vratiti osećaj da žive u centru grada.

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments