Na nekoliko lokacija u Požarevcu prethodnih dana postavljena je zaštitna metalna ograda duž trotoara, radi bezbednosti pešaka kao i novi pešački prelaz u Šumadijskoj ulici kod Zelene pijace.

Trenutno je u toku projekat  saniranja  crnih tačaka i opasnih  deonica kako bi se povećala bezbednost u saobraćaju kako vozača tako i pešaka.  U Požarevcu postoji šest crnih tačaka i od njih za četiri su urađene javne nabavke kako bi se te kritične deonice sanirale. Pored horizontalne radiće se i vertikalna signalizacija.

Foto: P.Jovanović

Na raskrsnica Dunavske i Nemanjine ulice u planu semaforska signalizacija u toku 2019 godine.

Dragan Stanojević predsednik saveta za bezbednost Grada Požarevca je rekao da se u saradnji sa policijom radilo na projektu za sanaciju crnih tačaka i dodao da se ustanovilo da kod banke Intesa zbog velike širine kolovoza dolazi do prelaska preko pune linije i da ljudi često pretrčavaju, a ostrvo će pomoći  pešacima jer će sprečiti da automobili pretiču jedni druge i da malo uspore.

Foto: P.Jovanović

Na uglu Šumadijske i Vardarske ulice urađen je novi  pešački prelaz kao i zaštitne ograde u Šumadijskoj ulici i ulice Lole Ribara ka ulici Moše Pijade.

Cilj je preusmeravanje pešaka na pešačke prelaze i njihova zaštita jer je na ovim mestima u proteklom periodu utvrđeno da je bio veliki broj saobraćajnih nezgoda.

Foto: P.Jovanović

U ulici 27. April praviće se platforme sa pešačkim prelazima gde će biti postavljene i vertikalna i horizontalna signalizacija i vozači će morati da uspore.

Najbitnija je bezbednost pešaka i sve ovo se radi kako bi se saobraćaj malo usporio i kako bi se građanima skrenula pažnja da svi učesnici u saobraćaju moraju da budu pažljiviji.