20. Novembra odbornici lokalnog parlamenta u Petrovcu na Mlavi, održali su 40. sednicu na kojoj je jedna od tačaka bio rebalans ovogodišnjeg budžeta.

Predsednik parlamenta Milanče Aćimović je istakao  da su  se pojavila neutrošena sredstva koja će biti preusmerena u neke nove projekte koji mogu da se završe do kraja godine.

„Do kraja godine čuvali smo novac za neke putne pravce kao što je put Melnica-Vitovnica, međutim stigao je dopis da taj posao preuzima država i mi iz tog razloga lokalna sredstva koja su bila predviđena preusmeravamo na uređenje ulice u Kladurovu, od centra sela prema školi, i na jednu ulicu u Melnici. Odustali smo od finansiranja jedne ulice u Petrovcu na Mlavi iz razloga što treba prvo da prođe kanalizacija, a sredstva za to predviđena u ovoj godini usmeravamo na ulicu u Zabrđu koja je već ušla u petu javnu nabavku“, rekao je Aćimović.

Pored rebalansa bužeta, na sednici su usvojeni devetnomesečni izveštaji o poslovanju Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“ i Komunalnog javnog preduzeća“Izvor“ uz konstataciju da oba komunalna preduzeća posluju pozitivno a imali su brojne investicije u ovoj godini.

Rebalansom budžeta preusmerena sredstva u nove projekte 26391

Javno komunalno preduzeće je ulagalo u nabavku novih mašina kao i izgradnja kanalizacije u gradu i rekonstrukciju vodovodne mreže u Vezičevu.

Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili i odluku o boravišnoj taksi koja je ostala nepromenjena za vlasnike hotela i motela.

Rebalansom budžeta preusmerena sredstva u nove projekte 26391

Novina je u tome što Repubilika uredbom predvidela boravišne takse za one koji je do sada nisu plaćali, a poseduju smeštajne kapacitete do 30 kreveta. Iznos takse po jednom krevetu je 1.000 dinara na godišnjem nivou. Izdavanje rešenja i vođenje evidencije oko naplate boravišnih taksi preuzela je lokalna poreska administracija.

Foto:Opština Petrovac na Mlavi

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments