Prethodne godine Grad Požarevac je devetu godinu zaredom bio najhumaniji grad po ostvarenom nivou davanja krvi u odnosu na broj stanovnika, a Požarevljani su juče u prostorijama Crvenog krsta opravdali svoju titulu u već drugoj redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini.

Na akciju je došlo 104 dobrovoljna davaoca, a ukupno je prikupljeno 91 jedinica krvi za potrebe lečenja pacijentima u požarevačkoj bolnici, Kliničkoj centru i bolnici u Beogradu.

Sekretar Crvenog krsta Požarevac, Saša Obradović za Poportal objašnjava da tokom letnjih meseci i zimi oko praznika može da se desi da broj davanja krvi smanji, ali je upravo u tim mesecima prethodne godine Požarevac prikupio najviše procenata krvi.

„Upravo u tim mesecima naš grad je prikupio najviše procenata krvi, pa smo kao organizacija prvi put 2019. godine dobili dve plakete za najhumaniji grad.“ – ističe Obradović

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi vršiće se svakog ponedeljka u prostorijama Crvenog krsta, a osim što ovaj humani čin može nekome da spasi život, isto tako može da bude koristan i za zdravlje davaoca, zaključuje Obradović.

 

 

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments