Pripreme za ovogodišnju remontnu sezonu u TE „Kostolac A” koja će početi u junu uveliko traju ugovaranjem usluga i nabavke delova i opreme.

Kod velikog broja javnih nabavku ponude su već otvorene, do kraja marta i u prvoj polovini aprila bi trebalo da se završi taj deo priprema za remont blokova A1 i A2.− Blok A2, snage 210 MW, tokom juna staje sa radom.

Biće u remontu od 1. do 29. juna, odnosno 29 kalendarskih dana – rekao je Branko Cvejić, glavni inženjer sektora održavanja TE „Kostolac A”.Remont bloka A1 ove godine trajaće oko dva meseca, odnosno do druge polovine avgusta, kada je planirana njegova sinhronizacija na elektroenergetsku mrežu. − Blok A1 od 100 MW ove godine biće u remontu od polovine juna i trajaće 65 kalendarskih dana.

Remonti u TE „Kostolac A” - Dobra priprema je  pola posla 16222
Foto: P.Jovanović

Predviđeno je da remont na ovom bloku startuje 15. juna i da se završi 18. avgusta. Uradićemo kapitalni remont turbine visokog pritiska i zamenu dela kućišta cilindra niskog pritiska.

Remonti u TE „Kostolac A” - Dobra priprema je  pola posla 16222

Na preostalom delu turbogeneratorskog postrojenja radi se mahom standardni remont. Na ostalim postrojenjima, kotlovskom, elektro postrojenju i mernoregulacionoj opremi radi se standardni remont i otklanjanje svih neispravnosti koje nisu mogle da se otklone u zastoju bloka tokom godine, utiču na pouzdanost pogona i rad postrojenja u projektovanom režimu – rekao je Cvejić.

Remonti u TE „Kostolac A” - Dobra priprema je  pola posla 16222
Foto: EPS

Remont zajedničkih postrojenja, kao što su sistemi drobilana ili sistemi za odvoz pepela i šljake, proizvodnju i isporuku demi vode, u najvećem obimu radiće se kada je remont bloka A2 i u totalnom zastoju blokova od 15. do 29. juna. Na zajedničkom postrojenju radiće se standardni remont.


Autor: EPS Energija/I. M.

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments