BEOGRAD: Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je započeta reforma Poreske uprave i da će ona do 30. juna biti potpuno reorganizovana.S novom sistematizacija i novim ljudima, koji će biti na odgovarajući način obučeni, a broj filijala će biti smanjen s 78 na 37 filijala. To će omogućiti Poreskoj upravi da bude još efikasnija i da bude još više na raspolaganju građanima Srbije, kazao je ministar.

On je rekao da Ministarstvo finansija za 2020. imamo dva prioriteta.

Reorganizacija Poreske uprave: Poreska uprava od danas izdaje poreska uvrenja o plaćenim obavezama u elektronskom obliku 15435

Tako ćemo 2020. imati novu fiskalnu politika u smislu fiskalizacije, to jest da sve fisklane kase u isto vreme budu u komunikaciji s Poreskom upravom da bi znali da li postoji siva ekonomija i slično, najavio je Mali.

Do kraja godine ćemo nabaviti i softverske pakete koji će biti usmereni na to da se sve naplate obračunavaju odmah tako da može brže da se izvrši povraćaj PDV-a putem tzv. elektronske fakture, pošto je to to bio jedan od najvažnijih zahteva privrede.


Od danas elektronski izdaje uverenja

Poreska uprava od danas idaje poreska uvrenja o plaćenim obavezama u elektronskom obliku, izjavio je ministar finansija.

Od danas ta uverenja Poreska uprava izdaje i eletronski, tako da ćete još manje vremena provoditi na šalterima, već ćete moći odmah elektronski to da obavite, rekao je Mali na promociji Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije.

Prema njegovim rečima, poreska uverenja se elektronski izdaju na svim uplatnim računima javnih prihoda.

Ministar finansija je objasnio da je reč o uverenjima o plaćenim porezima, o plaćenim doprinosima za zdravstveno osiguranje, o plaćenom PDV-u, kao i o plaćenim drugim porezima i doprinosima.

To je doprinos digitalizaciji i daljem razvoju naše ekonomije, naglasio je Mali.

Autor: Dnevnik

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments