U nedelju 27. oktobra u 11:30 časova, reprezentacija Srbije u američkom fudbalu ugostiće nacionalni tim Češke Republike na Gradskom stadionu u Požarevcu u okviru A grupe Evropskog prvenstva.

„KAF Pastuvi jedan je od najstarijih klubova u Srbiji i jedan od osnivača srpske lige u američkog fudbalu. Mislim da je ovo, zaista, jedan lep način da se odužimo klubu koji više od decenije učestvuje našim takmičenjima. Cilj nam je da američki fudbal izvedemo i van Beograda.“ – istakao je Nikola Davidović, generalni sekretar Srpske asocijacije američkog fudbala.

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu u nedelju u Požarevcu 24986
Foto: T. Bogosavljević

Reprezentacija Srbije će i ovaj put ostati verna principu koga se drži veoma mali broj selekcija – da za nacionalni tim igraju isključivo igrači rođeni u Srbiji ili imaju srpsko poreklo. Ovo pravilo ne važi za selektora, tako da iskusni Amerikanac na kormilu naše reprezentacije, Dag Atkins, direktno sa priprema na Kopaoniku u Požarevac dovodi najbolje što Srbija ima u ovom trenutku.

Ulaz na utakmicu biće besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti u Sportskom centru. Takođe, utakmica će biti i humanitarnog karaktera, prilikom koje će se skupljati prilog za lečenje Milije Milanović iz Kličevca.

Prvi put u istoriji Gradskog stadiona u Požarevcu, vršiće se direktan televizijski prenos sa šest kamera na kanalu Sportklub 4, tako da će ovaj spektakl moći da prate i gledaoci u svojim domovima, uz aperitiv na krsnoj slavi Sveta Petka.

 

0 0 vote
Article Rating
Tagged
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments