Republički fond za zdravstveno osiguranje je saopštio da počinje da vraća novac građanima koji su želeli da na lični zahtev obave pi-si-ar test na korona virus ili serološko testiranje na prisustvo antitela, a to nisu obavili iz određenih razloga.

Kako bi ostvarili pravo na povraćaj novca, neophodno je da se direkciji Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dostavi popunjen obrazac zahteva, dostupan na sajtu RFZO ili u slobodnoj formi, piše RTS.

U tom obrascu, za fizička lica je potrebno navesti prezime i ime, adresu, JMBG, a za strane državljane broj osiguranja ili broj pasoša.

Takođe, svako treba da dostavi kopiju naloga o uplati, iznos koji se zahteva za povraćaj, razlog podnošenja zehteva i naziv banke i broj tekućeg računa na koji će novac biti uplaćen.

Zahtev se može podneti elektronskim putem na imejl adresu: testovi@rfzo.rs ili u pisanoj formi dostavom na adresu: Republički fond za zdravstveno osiguranje, ul. Jovana Marinovića 2, 11040 Beograd, sa obaveznom naznakom – zahtev za povraćaj sredstava na ime testiranja na lični zahtev.

Autor: RTS

0 0 vote
Article Rating
Prijavljujem se
Obavesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments